tajanstvena

Za njom je uzdisala cela bivša Jugoslavija: Životna priča NAJMISTERIOZNIJE SRPSKE GLUMICE je zanimljiva i UZBUDLJIVA

0

Iako je godinama na glumačkoj sceni o njenom životu se ne zna mnogo otga 

ŽIVOTNA PRIČA ANICE DOBRE
ŽIVOTNA PRIČA ANICE DOBRE foto: Film House Bas Celik-Mediopolis Film- und Fernsehproduktion - Album / Album / Profimedia

Naša poznata glumica Anica Dobra ostavila je upečatljiv trag na srpskoj glumačkoj sceni. Kao veoma mlada devojka glumila je u brojnim filmovima i serijama ruku pod ruku sa današnjim velikanima srpskog glumišta.

 

Anica je rođena u Beogradu, ali ju je život odveo put Nemačke. Davne 1977.  godine se preselila u Frankfurt, gde je studirala i živela do 1981. godine.

 

Uprkos činjenici da joj se život u dijaspori dopao, Anica je u trenutku kada je poželela da se ponovo bavi glumom spakovala kofere i vratila se u Srbiju. I neki kažu da joj je to dalo novu snagu, udahnulo život i što je najvažnije vratilo je na male ekrane.

 

 

Anica je diplomirala 1987. godine na fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Nakon diplomiranja postala je stalni član Ateljea 212. Izgradila je zavidnu glumačku karijeru i glumila u brojnim nemačkim i srpskim filmovima i serijama, uključujući 'Ubice mog oca' i 'Balkan ekspres 2'. Jedna od njenih najnovijih uloga je u hrvatskoj humorističnoj seriji 'Crno-bijeli svijet'.

 

Anica se ne pojavljuje često u javnosti, a kada se pojavljuje, to je uglavnom kada ima da nam najavi neku super ulogu koja nas očekuje u narednom periodu.

 

ANICA DOBRA BIOGRAFIJA
ANICA DOBRA BIOGRAFIJA foto: Dragan Kadić

 

Anica je godinama u skladnom braku sa Miodragom Mićom Sovtićem, kojeg retko kada imamo priliku da vidimo u javnosti, a koji je, kako pišu domaći mediji, dugogodišnji je predsednik fudbalskog kluba Dorćol. On je pre Anice imao brak iz kojge ima sina Miloša.

 

U braku sa Anicom, Miloš je dobio ćerku Minu koja se takođe bavi glumom. Ona je nedavno stala na ludi kamen i svoje roditelje učinila najsrećnijim na svetu. Anica sa suprugom živi na Dorćolu i retko kada želi da detalje iz privatnog života deli sa medijima.

 

- Oko sebe imam ljude koji mi daju vedrinu i optimizam. Zbog njih imam snage da budem ovakva -  rekla je glumica, koja je veoma odana porodici, jednom prilikom tokom pandemije korona virusa.

 

ĆERKA ANICE DOBRE JE TAKOĐE GLUMCIA
ĆERKA ANICE DOBRE JE TAKOĐE GLUMCIA foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

 

Anica je debitovala je u kratkometražnom filmu "Pera Panker" 1985. godine. Za film "Već viđeno" iz 1987. godine, dobila je Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli.

 

Godine 1988. svoju glumačku karijeru potvrdila je ulogom pevačice u filmu "Balkan ekspres". Značajne uloge ostvarila je i u filmovima "Crni bombarder", "Klopka", "Ljubav i drugi zločini" i "Neko me ipak čeka". U međuvremenu aktivno je nastupala u Ateljeu 212 , Zvezdara teatru i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kao i u alternativnim pozorišnim trupama.

 

Bonus video:

 

Bruka glumice pred Brankom Sovrlić

 

makonda-tracker