nije imala lak život

Igrala je na betonu, u vodi, pesku, u invalidskim kolicima: Ova velika umetnica je majka glumice Hristine Popović

0

Poznata glumica potiče iz umetničke porodice, a majka joj je oduvek bila velika podrška 

foto: Instagram / hristina_popo
foto: Instagram / hristina_popo

Lepa glumica Hristina Popović proslavila se maestralnim ulogama u domaćim serijama i filmovima. Godine rada na sebi, ljubav prema glumi i muzici učinil su da postane jedno od omiljenih imena na glumačkoj sceni Srbije. 

 

Iako je godinama na javnoj sceni Hristina retko kada govori o svom poreklu, ali i o roditeljima, pa i o ljubavnom životu. Upravo zbog toga retko ko zna da je njena majka čuvena balerina Sonja Vukićević.

 

Majka naše poznate glumice poznata je kao neko kome je bog dao talenat da u umetnosti kojom se bave zablistaju.  Njen put nije uvek bio posut ružama, ali je bogat iskustvima vrednim za deset života.

 

 

Sonjina avantura počela je u rodnom Valjevu gde je njen otac, vojno lice, kratko službovao, ali se još kao beba preselila u Beograd. 

 

– Detinjstvo sam provela u neprestanoj igri – ispričala je svojevremeno poznata balerina i koreograf.

 

– Na plato u beogradskom Karađorđevom parku, pored današnje Narodne biblioteke, redovno je dolazio cirkus. Uživala sam gledajući akrobate, a posle kad sam porasla i roditelji me prvi put odveli u pozorište, ostala sam fascinirana scenom, muzikom i pokretom. Redovno sam išla u sva gradska pozorišta i pratila predstave - bila je iskrena Hristinina majka, Sonja.

 

Čuvena balerina Sonja Vukićević je majka Hristine Popović
Čuvena balerina Sonja Vukićević je majka Hristine Popović foto: Youtube Printskrin

 

Iako je zagazila u pozne godine Sonja nije odustala od svoje velike ljubavi - baleta. Proslavljena balerina, uvek se rado seća početaka i svoje karijere, a ne krije ni sreću što sada živi mirnim životom, kao prava baka.

 

Svog supruga Branka Popovića Sonja je upoznala na jednom događaju u Rovinju, a ubrzo su shvatili da su stvoreni jedno za drugo. Iz te velike ljubavi rodila se ćerka Hristina.

 

– O Hristini smo beskrajno brinuli, strepeli nad njom, obožavali je i podizali sledeći sopstvenu intuiciju. Volelo ju je celo naše društvo, a i ona je bila dobro dete. Vodili smo je čak i na žurke. Mnogo puta je spavala na gomili kaputa i svi su brinuli da li je s njom sve u redu. Sa Brankom i sa mnom je do pete godine proputovala Evropu. Osim što se bavio muzikom, Branko je završavao i stomatologiju. Hristina je imala tri godine kad je on dobio priliku da radi u Južnoafričkoj Republici kao lekar - rekla je Sonja jednom prilikom.

 

Lepa glumica Hristina Popović je ćerka slavne balerine
Lepa glumica Hristina Popović je ćerka slavne balerine foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Njegov odlazak teško joj je pao, a to iskustvo podelila je jednom prilikom za magazin Gloriju. 

 

- Ponuđeni su mu uslovi koji se ne odbijaju. Otišla sam sa njim, ali sam odmah videla da ću se, ako ostanem, pretvoriti u domaćicu. Ništa mi nije davalo nadu da ću moći da se bavim svojim poslom, a bez njega ne mogu. Na tu žrtvu nisam bila spremna. Daljina je učinila da se naš brak spontano okonča. Ostali smo u divnim odnosima. On se posle ženio još dva puta i dobio decu, tako da Hristina po ocu ima sestru i tri brata sa kojima se redovno viđa. Viđam ih i ja - bila je iskrena balerina. 

 

 

makonda-tracker