nije oduvek bila bogata

Bili su to TEŠKI DANI za jednu DEVOJČICU od nepunih 20 godina: Lepa Brena podelila BOLNU ISPOVEST o studijama u Beogradu

1

Jedna od naših najpoznatijih pevačica nije imala lako detinjstvo, a za svaki dinar je morala dobro da se pomuči 

BOLNA ISPOVEST LEPE BRENE
BOLNA ISPOVEST LEPE BRENE foto: Antonio Ahel/ATAImages

Lepa Brena nosi epitet jedne od najpoznatijih i najbogatijih žena u Srbiji. Iako joj mnogi danas zavide na ogromnom materijalnom bogatstvu koje ima, retko ko zna da nije uvek sve bilo tako bajno. 

 

Ona je odrastala u prosečnoj porodici, koja je u vreme krize jedva spajala kraj s krajem. Brena nikada nije krila da je nemaštinu osetila mnogo puta na svojoj koži, želeći da na taj način pokaže mladima da se u životu može postići mnogo uz naporan rad, trud i zalaganje. 

 

Poznato je da je Lepa Brena počela da peva kad joj je bilo samo 16 godina. Bilo je to u Brčkom, gde je odrasla, a njen prvi bend se zvao "Judeksi", po ugledu na nekada popularne sarajevske "Indekse".

 

 

- Imala sam tada svoje honorare i živela sam sasvim pristojno. Međutim, kad sam otišla u Beograd na fakultet, objavljena je tada prva velika ekonomska kriza kod nas  - ispričala je Lepa Brena u jednom intervjuu za HRT. 

 

Kriza koja je usledila dovela je mnoge, pa i moju porodicu na rub egzistencije.

 

- Nismo imali dovoljno novca, ni moja porodica, moji roditelji, brat i sestra, pa ni ja. Na fakultetu sam bukvalno bila gladna. Tih nekih šest meseci su za mene bili naučna fantastika. Bio je to susret sa životnom realnošću u kojoj više vi nemate priliku da vam mama kuva kafu i pripremi sve - prisetila se Brena trentaka iz mladosti.

 

BRENA NIJE ODUVEK IMALA BOGATSTVO, TOKOM MLADOSTI JE BILA GLADNA
BRENA NIJE ODUVEK IMALA BOGATSTVO, TOKOM MLADOSTI JE BILA GLADNA foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Ona je upisala Prirodno-matematički fakultet, smer Turizam u Beogradu, ali joj taj period života nije bio lak. Shvatila je da ako želi da preživi mora da uzme život u svoje ruke.

 

- Znala sam da nemam ni bogate ni uticajne roditelje, da ću morati da počnem da razmišljam veoma ozbiljno o svojoj sudbini i da se hvatam ukoštac sa životom - iskrena je Brena.

 

Iako je bila gotovo dete bilo joj je jasno da mora da počne da radi, ako želi da sutra ima parče hleba u rukama.

 

- Pošto sam znala da pevam i verovala u sebe, odlučila sam da ću tako početi i da se izdržavam. Bilo je nemoguće drugačije. Imala sam novca samo za, maltene, jedan obrok dnevno i da platim šta treba na fakultetu - seća se Brena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

Ona se priseća i da se dešavalo da nema novca čak ni da kupi autobusku kartu, pa se - kao i drugi studenti, ponekad krila drhteći da je ne uhvati kontrola.

 

- Sećam se, stajala sam na jednoj autobuskoj stanici na kojoj nije bilo ni nadstrešnice. Imala sam neku staru pelerinu na sebi, neki kišobran, ali kad je dunula košava i počela da pada ona grozna kiša, neko malo kuče koje je stojalo pored mene i ja smo počeli da drhtimo zajedno - ispričala je Brena.

 

Bilo joj je jasno da mora nešto da učini sa svojim životom.

 

BRENA JE DANAS JEDNA OD NAJBOGATIJIH SRPKINJA
BRENA JE DANAS JEDNA OD NAJBOGATIJIH SRPKINJA foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

- Tada sam odlučila da totalno promenim svoj život i da neću to sebi više da dozvolim. Rešila sam da ću početi da radim - završava Brena.

 

Nakon toga ansambl "Lira" u kojem je počela da peva uz muzičare Saše Popovića dobio ime "Slatki greh" i od tog trenutka njen život je krenuo potpuno drugačijim smerom.

 

Postala je najtraženija pevačica na ovim prostorima, zarađivala je ogromne svote novca, pomagala porodici i gradila svoju o kojoj i danas mogu da se čuju samo reči hvale. 

 

Bonus video:

 

Šta je Brena dobila za rođendan? 

 

makonda-tracker