stare ljubavi

Očekivalo se da se venčaju: Malo ko zna da je Brena pre Bobe volela poznatog muzičara koga danas znamo kao političara

2

Mnogi su zaboravili na jednu od najozbiljnijih veza Lepe Brene. 

Lepa Brena je pre Bobe Živojinovića bila u ljubavi sa Mirkom Krlićem
Lepa Brena je pre Bobe Živojinovića bila u ljubavi sa Mirkom Krlićem foto: Damir Dervišagić

Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović već više od tri decenije su u skladnom braku i oni predstavljaju sinonim za harmoničan odnos pun ljubavi i poštovanja. 

 

Naša poznata pevačica, koja ima povod za veliko slavlje, zakoračila je na estradu početkom osamdesetih. Negde u u tom periodu po medijima i čaršiji se pričalo kako postoji šansa da se pevačica uda za jednog poznatog novinara. 

 

No, to se nije desilo i Lepa Brena je nešto kasnije stala na ludi kamen sa Slobodan Bobom Živojinovićem.

 

Brena je tada, pričalo se, bila u velikoj ljubavi sa Mirkom Krlićem. On je važio za lepotana iz Zrenjanina, a u to vreme je radio i kao di-džej, te je bio veoma popularan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Ta romansa nije bila kratka, već ozbiljnije prirode, a i sama Brena je u to vreme otkrila medijima da ima momka kojeg voli. 

 

Tada se nije znalo ko je bio taj momak., osim ako ste živeli u Zrenjaninu. Osim što je bio di-džej, Mirko je radio kao urednik i voditelj TV emisija i kao glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“.

 

Uz to je bio i mendžer za odnose sa javnošću „Jugoremedije“ i direktor marketinga u „Servo Mihalj turistu“. Po svemu tome, čini se da je bio veoma uposlen i cenjen. 

 

To se nije promenilo ni u godinama koje će doći. Neko vreme bio je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohinju, kao i narodni poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje.

 

Mnogi njegovi sugrađani, Zrenjaninci, očekivali su svojevremeno da će se on i Brena venčati osamdesetih godina. 

 

Mirko Krlić i Lepa Brena su bili u vezi osamdesetih godina
Mirko Krlić i Lepa Brena su bili u vezi osamdesetih godina foto: Youtube Printscreen

- Tačno je da je Lepa Brena duže vreme bila moja devojka i da smo se voleli. Ali, sada je to već prošlost i mi smo sada samo dobri prijatelji. O onome što priča zrenjaninska čaršija, da je trebala da se uda za mene i da je, tako reći, sve već bilo gotovo”, mogu reći da je sve to mašta i nečije lepe želje… Ja mogu da izjavim da je, posle našeg zabavljanja, Brena za mene bila i ostala veliki prijatelj - izjavio je Krlić. 

 

Kako je rekao, nije mu bilo iznenađenje kad se udala sa Bobu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

- I pravo da vam kažem, nimalo se nisam iznenadio kada je nedavno objavljeno da se udaje. Jer, ja za tu njenu želju već odavno znam. Dok smo bili zajedno, često mi je govorila: “Mirko, najveća mi je želja da zasnujem svoju porodicu. Stalno me progoni misao da će slava jednoga dana proći, a ja ostati sama… Od tog straha nikako nije mogla da se oslobodi, pogotovo što je stalno bila odvojena od roditelja, koji žive u Brčkom - rekao je jednom prilikom Krlić.

 

On se prisetio i kako se upoznao sa Lepom Brenom. To je bilo u periodu kada još nije postala poznato širom Jugoslavije. 

 

- Brenu sam upoznao kada je prvi put nastupala u Zrenjaninu. To je bilo pre nekoliko godina, kada je kao još neafirmisana pevačica pevala u hotelu Vojvodina. Svideli smo se jedno drugom na prvi pogled. I počeli smo da se zabavljamo. Ja sam tada radio kao disk-džokej u Domu mladosti, a kasnije dole u baru. Brena je u našem gradu pevala u dva maha po nekoliko meseci, a viđali smo se i kasnije kada je otišla iz Zrenjanina - pričao je Krlić. 

 

Mirko Krlić je tada u Zrenjaninu imao nekoliko poslova, a između ostalog radio je i kao di džej
Mirko Krlić je tada u Zrenjaninu imao nekoliko poslova, a između ostalog radio je i kao di džej foto: Youtube Printscreen

Imao je prilike da je dobro upozna i, kako kaže, poptuno je drugačija privatno nego na sceni i nego što biste očekivali od takve zvezde. 

 

- Dok je ovde gostovala, retko je prošao koji dan a da nismo bili zajedno. Za to vreme ja sam je dobro upoznao i mogu reći da je njen svakodnevni život potpuno odudarao od njene uloge pevačice i zabavljačice u lokalu. Na radnom mestu, ona je do kraja bila profesionalac, a posle toga – sasvim obična, moralna žena, uz to, za svoje godine, i veoma inteligentna. Znala je šta hoće - ispričao je Krlić.

 

 

 

 

makonda-tracker