spas u zadnji čas

"Sela sam u hotel, naručila kafu i htela da se bacim dole": Ispovest Mire Banjac o mračnim mislima

0

Kad je mislila da više nema dalje desio se spasonosni poziv 

Bolna ispovest Mire Banjac
Bolna ispovest Mire Banjacfoto: Damir Dervišagić

Legendarna glumica Mira Banjac danas proslavlja svoj 94. rođendan okružena ljudima koji je vole i koje ona voli. Godine za njom su bile lepe, ali ponekad teške, uspehe je nizala, a retko ko zna da je prolazila kroz veoma stresan period koji ju je naveo da razmišlja o najgorem - samoubistvu.

 

Ipak, čini se da je sudbina za nju imala drugačije planove. Baš kad je odlučila da sedne i napiše oproštajno pismo usledio je poziv koji joj je spasao život.

 

Mira koja se glumom bavi već 70 godina odlučila je da sa javnošću podeli bolnu ispovest o najtežem periodu svog života. Ona je ispričala kako je 

sedamdesetih godina imala problem sa zelenašima, kojima je dugovala novac, zbog čega je pomislila da sebi oduzme život.

- Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više, i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole - počela je svoju ispovest glumica.

 

Ona, nenadano, kao grom iz vedra neba usledio poziv koji joj je ulio nadu u bolje sutra.

 

Mira je priznala da je razmišljala da se ubije
Mira je priznala da je razmišljala da se ubije foto: Aleksandar Jovanović

 

- U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže - hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, iz istoimene serije, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila -  ispričala je jednom prilikom glumica.

 

Mira je svoju karijeru brižljivo godinama gradila, a domaća publika ju je zavolela kroz uloge odigrane u velikom broju poznatih filmova i serija kao što su "Varljivo leto ’68", "Balkanski špijun", "Majstori majstori", "Radovan treći" "Porodično blago" i drugi. Svoju profesiju nikad nije zanemarila, te i dan danas aktivno snima, a pojavila se i u seriji "Igra sudbine".

 

Bonus video:

 

Šta kaže Eva Ras o Miki Aleksiću?

 

makonda-tracker