emotivna ispovest

NIKADA nije htela da se ponovo uda, žali što je uskraćena za unuče: Ko su sin i jedini suprug Mire Banjac? (FOTO)

0

Kako izgleda Branislav Jovanović, sin Mire Banjac?

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumica Mira Banjac uskoro puni 94 godine, ali još uvek je aktivna na glumačkoj sceni, što je zadivljujuće. Njena karijera traje od davne 1959. godine, a poslednja uloga u nizu jeste uloga Olge Aslanove u seriji "Zakopane tajne", dok je pre toga igrala u seriji "Igra sudbine".

 

Scenarista Žarko Jokanović specijalno je dopisao za Miru taj lik i napisao emotivnu posvetu. 

 

‒ Uloga je omaž njenoj majci Olgi, koja nije doživela da je vidi kao glumicu. Neizmerna je privilegija i izuzetna lepota pisati za ovakvu glumačku legendu i moju predivnu prijateljicu.

 

 

Osim njene majke, druga najvažnija osoba u Mirinom životu i porodici jeste njen sin Branislav Jovanović. Mira ga je rodila godinu dana nakon što je diplomirala, 1951. godine, ali nije dugo bila u braku s mužem Andrejem Jovanovićem.

 

‒ Često u životu očekujemo jedno, a dogodi se nešto drugo. Andrej Jovanović, inženjer po struci, bio je moja velika ljubav. Udala sam se za njega kad sam imala 24 godine. Oboje smo s radošću čekali Branino rođenje i to je ubrzo bilo jedino što nas je spajalo.

 

mira banjac bila je udata za andreja jovanovića i iz te ljubavi dobili su sina branislava
mira banjac bila je udata za andreja jovanovića i iz te ljubavi dobili su sina branislavafoto: Antonio Ahel/ATAImages

 

— Shvatili smo da nismo jedno za drugo, da se potpuno razlikujemo, da smo drugačiji. Nije bilo ružnih scena, prebacivanja i mučenja. Razdor i odsustvo bliskosti lebdeo je u vazduhu. Zbog neslaganja naravi, različitih ciljeva, izabrali smo najbolje rešenje – razvod. Razišli smo se kad je Brana imao pet godina, tako da razvod nije bio traumatičan za dete.

 

Nikada se više nisam udala, a Brana je bio i ostao moj voljeni i obožavani sin, moja najveća ljubav ‒ izjavila je legendarna glumica.

 

U momentu razvoda Brana je bio suviše mali da bi dobio „drugog oca“, a kasnije, kad je porastao, „drugi otac“ mu više nije ni bio potreban — dodala je ona.

 

 

Nikada više nije javno predstavila nijednog svog partnera i na tu temu kratko je poručila:

 

Nije mi nedostajalo poštovanje muškaraca. Mene su moji ljudi voleli.

Branislav Brana Jovanović, u mladosti državni prvak u dizanju tegova, radni vek proveo je kao snimatelj na televiziji, a danas je u penziji. Brana je i lovac, hobi mu je izrada nameštaja, pa je Miri napravio biblioteku i crvenu kuhinju.

 

Posle razvoda od supruge nastavio je da živi sa majkom u porodičnom stanu u Novom Sadu.

 

Ne da Bog sve. U životu postoji ravnoteža, ali, nažalost, tu ravnotežu dobijete kasnije. Valja se rasporediti: koliko dajete profesiji, a koliko životu. Ostala sam uskraćena za unuče, ali to je takva sudbina. Zaista bih dala celu moju karijeru za to jedno dete, ali nije se dalo ‒ iskreno je priznala pre nekoliko godina, prenosi "Hello".

 

 

makonda-tracker