osamila se

Godinama živi SKRIVENA OD SVIH: Selin Dion u javnosti usred bitke protiv bolesti koja pogađa jednog od milion ljudi

0

Pevačica već godinama je posvećena ublažavanju simtpoma retkog sindroma s kojim živi i za koji ne postoji lek

Selin Dion već tri godine nije viđena u javnosti
Selin Dion već tri godine nije viđena u javnostifoto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kanadska muzička diva Selin Dion prisustovala je hokejaškoj utakmici u Las Vegasu, gde je navijala za Montréal Canadiens, a potom posle meča popričala s trenerom i članovima ekipe.


Selin je potom podelila nekoliko trenutaka s ovog druženja na svom profilu na Instagramu, istakavši da je to bilo veče za pamćenje, budući da je utakmicu pratila porodično, sa svojim sinovima.


Prema pisanju medija, Selin Dion nije viđena u javnosti više od tri godine, tokom kojih se ona borila protiv ozbiljnih zdravstvenih problema.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

U jednom trenutku, pevačica je najavila povratak na scenu, ali je potom otkazala sve planove, da bi prošle godine obelodanila da pati od sindroma ukočene osobe.

 

  • Misteriozni sindrom od kog boluje Selin Dion


U pitanju je stanje usled tog se mišići nekontrolisano naprežu, i to prilično retko – dijagnostikuje se jednom od milion ljudi na svetu. Ovo stanje poznato je po tome što "ljude pretvara užive statue" jer progresivno "zaključava" telo u krute položaje.

 

Selin Dion pati od sindroma ukočene osobe
Selin Dion pati od sindroma ukočene osobefoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Za ovaj sindrom ne postoji lek, već samo tretmani za usporavanje napredovanja bolesti, a Selin Dion ulaže sve napore da ublaži simptome.


– Kao što znate, uvek sam bila kao otvorena knjiga i ranije nisam bila spremna da kažem bilo šta na ovu temu, ali sada jesam – ispričala je pevačica kada je želela da objasni fanovima zbog čega otkazuje povratničku turneju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)


Već dugo se suočavam sa zdravstvenim problemima i bilo mi je zaista teško da se suočim sa izazovima i da pričam o svemu kroz šta sam prolazila.  Nedavno mi je dijagnostikovan veoma redak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe koji pogađa 1 od milion ljudi. Dok još uvek učimo o ovom retkom stanju, sada znamo da je to ono što je izazvalo sve grčeve koje sam imala.

 

Podsetimo, Selin je od 1994. bila u braku s Reneom Šarlom Anžežilom, koji je preminuo 2016. godine.

 

BONUS VIDEO

KARDIO-RENALNI SINDROM I NJEGOVE POTEŠKOĆE

 

makonda-tracker