glossy intervju

"Šalimo se da je Stiven veći Srbin od mene": Jelena Mur za Glossy o životu u Americi, ljubavi i seriji "Pevačica"

0

Glumica Jelena Mur je za naš portal otkrila kako izgleda život na dva kontinenta, kakva je bila njena saradnja sa pevačicama Milicom Pavlović i Milicom Todorović u popularnoj seriji, sve o ljubavi sa kolegom Stivenom, kao i kakve uloge priželjkuje u budućnosti.

Jelena i Stiven Mur na premijeri filma 'Heroji Halijarda'
Jelena i Stiven Mur na premijeri filma "Heroji Halijarda"foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica Jelena Mur je publiku na ovim prostorima osvojila pre svega ulogom u filmu "Dara iz Jasenovca", a potom i likom Emilije u seriji "Pevačica".

 

Ona je glumu upisala sa 17 godina i diplomirala je u klasi profesora Nebojše Dugalića.

 

Nakon završenih osnovnih studija, želela je da se usavršava i upiše master studije u inostranstvu.

 

Njena želja za dodatnim obrazovanjem ju je odvela u Ameriku, a Jelena nije ni slutila da će u Los Anđelesu upoznati i ljubav svog života.

 

Romansa između nje i kolege Stivena Mura brzo se rodila te su odlučili da je krunišu venčanjem i od tada žive na relaciji Amerika-Srbija.

 

Mladi par je nedavno boravio u Srbiji budući da je premijera filma "Heroji Halijarda", u kojem je Stiven imao zapaženu ulogu, ugledala svetlost dana, a ekipa portala Glossy.rs je stupila u kontakt sa Jelenom Mur u želji da sazna kako izgleda život na dva kontinenta, u kojoj meri su joj dosadašnje odigrane uloge promenile život, ali i da čujemo koji su joj planovi i kakvu ulogu priželjkuje u budućnosti.

 

- Jako sam ponosna na Stivena. Mislim da je napravio sjajnu ulogu i doneo drugačiji senzibilitet i pristup. Mislim da su napravili ozbiljan i važan film, čestitam celoj ekipi - započeli smo intervju o njenim utiscima s beogradske premijere filma "Heroji Halijarda".

 

A potom se malo osvrnuli i na njen prvi susret sa Stivenom.

 

Otišli ste u Ameriku zbog master studija, a pronašli ste srodnu dušu. Kako sada sa ove vremenske distance gledate na taj period i ljubav na prvi pogled koja se dogodila sa Stivenom?

 

- To je i dalje najsjajniji momenat u mom životu. Ne verujem da bilo šta može da zaseni trenutak konekcije i spoznaje da je ispred vas - vaša osoba. Ljubav i porodica su mi broj jedan. Zahvalna sam što je baš Stiven bio moja sudbina i ništa u svom životu ne bih menjala -

 

Već nekoliko godina živite na relaciji SAD-Srbija. Kako izgleda život na dva kontinenta? Šta vam najviše nedostaje iz Srbije kada ste u Los Anđelesu i obratno? I da li svoj život vidite u Americi ili ovde, gde biste želeli da se skrasite?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Moore (@jele_moore)

- Poslednjih godinu dana smo non-stop u Los Anđelesu s malim povratcima u Srbiju, jednom do dva puta godišnje. Ranije je to bio pravi život u koferu, gde smo par meseci u Srbiji, pa par meseci u Americi. Sada su nas obaveze usidrile u Los Anđelesu, gde radimo i živimo. Osnovali smo svoju produkcijsku kuću Full Flower Productions i pored glume bavim se i produkcijom. Što se glumačkog posla tiče, ovde je to na nekom drugačijem nivou u odnosu na našu zemlju. Iako obožavam da radim kod nas i imam sjajna iskustva - zapadnjački način rada, odgovornost i preciznost su mi bliži. Ja sam glumac štreber, ne ispustam svoje beleške iz ruke i volim da znam kad, šta i kako, u svakom trenutku.

 

Da li možete da nam otkrijete kakvi su bili Stivenovi utisci kada je prvi put došao u našu zemlju - šta mu se najviše dopalo, a šta bi možda i promenio?

- Stiven obožava Srbiju, iako pre nego sto će upoznati mene nije znao ništa o našoj zemlji i kulturi. Njemu je to zaista sada drugi dom, što zbog mene- tako i zbog poslovnog puta, koji mu se ovde otvarao. Voli našu kuhinju, našu muziku, i srpski duh. Čak i u Americi bira da provodi vreme sa Srbima iz dijaspore. Kroz šalu kažemo da je Stiven veći Srbin od mene.

 

Vaša prva uloga koju ste ostvarili u karijeri je bila lik Blanke u filmu "Dara iz Jasenovca". Kakva su bila zapažanja nakon prve odigrane uloge na velikom platnu? Koje su najvažnije lekcije i saveti koje ste poneli sa snimanja tog filma?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Moore (@jele_moore)

- Mnogo volim Blankicu. Uživala sam da je stvaram i gradim. Da sam mogla da biram bolju prvu ulogu, birala bih baš nju. Blankica ima sve komponente koje su potrebne da se dovoljno pokažete- u svakom smislu, glumačkom, etičkom, odredite senzibilitet, a ostavite i nekoliko stvari u tajnosti.

 

Spominjalo se da ste na snimanju filma doživeli nezgodu i polomili zglob i da ste nastavili da snimate uprkos tome. Da li možete da nam kažete o čemu je reč i kako je došlo do toga?

 

- Nastavila sam snimanje uprkos povredi. Jer nisam ni znala da je povreda ozbiljna. Tek nakon snimljenog kadra odvezli su me u bolnicu, na rendgen. To je bio trenutak nepažnje. Sada je iza nas.

 

Uloga Emilije u seriji "Pevačica" je takođe bila jedna od Vaših zapaženijih. Koliko vam je bio izazovan lik Emilije i šta Vam je bilo najvažnije dok ste gradili njen lik?

 

Emilija je glavni lik ove crno-magijske horor priče. Najzanimljivije kod nje je sto se ona postepeno “budi” i gradi. Takav prostor je zahvalan za igru, jer uvek imate neki novi sloj da izgradite. Kako koja sezona odmiče, ona se menja, pretapa se iz jednog u drugi oblik i gotovo je neuhvatljiva. Nova sezona će se krajem godine naći pred gledaocima i jedva čekam da čujem komentare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Moore (@jele_moore)

U prvoj sezoni je igrala pevačica Milica Pavlović, dok ste u drugoj delili kadar sa Milicom Todorović. Kako je izgleda saradnja sa njima? Jeste li pomagale jedne drugima?

 

Glavna uloga je Emilija, koja je poverena meni. U obe sezone.


Milica Pavlović je imala veliku ulogu prve sezone, Milica Todorović je guest star ove sezone. Saradnja sa obe je bila fantastična. Mislim da ljudi na ovom prostoru još uvek nisu naviknuti na krosovere gde muzička zvezda glumi ili glumac snimi pesmu. Niko od njih ne menja profesije, već se dešava medijski crossover, koji je publici jako interesantan i on ima za zadatak ne da od muzičkih zvezdi napravi glumce i obratno, već da medijski podrži projekat I donese novu publiku.

 

Da li možete da nam otkrijete nešto o drugoj sezoni “Pevačice” – koja je radnja i sa čime se suočava vaš lik Emilije u drugoj sezoni? Kada se očekuje emitovanje druge sezone?

 

Moraću da vas ostavim u neizvesnosti. Ali spremite se na neočekivano, jer je Emilija sada spremna na sve.

 

U Americi ste radili na seriji "The Ark". Po čemu ćete pamtiti tu ulogu i celu tu saradnju? Da li ste delili neki kadar sa suprugom, koji takođe glumi u seriji? I koliko se razlikuje rad na seriji ovde i u inostranstvu?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Moore (@jele_moore)

Nažalost, Stiven i ja nismo delili kadar nijednom u toj seriji. Naši likovi se nisu susretali. Proces je bio zanimljiv, prvi put sam se bavila naučnom fantastikom, koja iziskuje drugačiju vrstu spremnosti. Serija ima 12 epizoda, a ja, nažalost, nisam mogla da odgovorim pozivu druge sezone, jer su se moja zauzeća na nekim novim projektima poklapala sa snimanjem druge sezone "Arka".

 

I za kraj, kakve uloge priželjkujete u budućnosti? Koji su naredni projekti koji Vas očekuju i da li su vezani za Ameriku ili Srbiju?

 

- Ono što priželjkujem je akcioni film. Želim da igram fizički jaku i spretnu heroinu. Takođe, priželjkujem neku dobru romantičnu komediju. Početkom godine krećem snimanje novog projekt o kom ne smem da govorim. Projekti u bliskoj budućnosti su ovde u Americi. A na jesen sledeće godine čeka me snimanje u Srbiji.

 

BONUS VIDEO

Jelisaveta Orašanin posle povratka u Srbiju

 

 

makonda-tracker