fantastična je!

Nedavno je RASPLAKALA SRBIJU, sad je SUPARNICA Milice Pavlović: Znate li ko je zapravo Emilija iz serije PEVAČICA?

1

Svira harmoniku, udata je, prelepa, talentovana i skromna... Jelena Grujičić Mur sve je popularnije glumačko lice u našoj zemlji, a evo šta o njoj niste znali

foto: Youtube Printscreen / Superstar TV
foto: Youtube Printscreen / Superstar TV

Kada smo odgledali potresan film "Dara iz Jasenovca", niko nije ostao ravnodušan na ulogu Blankice, koju je odigrala Jelena Grujičić Mur. Jelena je u ulozi Blankice spasila Daru smrti, a ovakav rasplet događaja rasplakao je Srbiju početkom godine.

 

Tada je i Jelena mnoge očarala svojom glumom, a zanimljivo je da je njena koleginica Ana Lečić tada ispričala kakvu je nezgodu Mur doživela priliokm snimanja.

 

— U sceni kada treba da pucam na Daru, ja držim pravi pištolj i lažne metke, i pošto meni Blankica, koju igra Jelena Grujičić treba da izbije pištolj iz ruke kako bi spasila Daru. Ponavljali smo snimanje, pa kako je pet puta ponovila to, ona je udarila ili u pištolj ili u moju kost i njoj je napukao zglob. Zapravo, imala je prelom, sa sve kostimom smo je vodili u bolnicu. Ona kako je hrabra, htela je da nastavi snimanje, međutim, doktor sa seta ju je posavetovao da odah ide i snimi povredu i sva sreća poslušala ga je. Na kraju je završila snimanje sa gipsom — ispričala je Ana Lečić.

 

Dara iz Jasenovca, Jelena Mur
foto: Instagram Printscreen

 

Međutim, Jelena je danas ponovo u centru pažnje, i to zbog uloge Emilije u seriji "Pevačica". Prva epizoda serije "Pevačica" na Superstar TV mnoge je zaintrigirala, a najveću pažnju privukle su glavne (anti)junakinje, pevačice Ivana i Emilija, koje su odigrale Milica Pavlović i Jelena Mur.

 

 

Splet intriga, crne magije, surovog estradnog sveta definitivno nas je zainteresovao, a Jelena Mur otkrila je u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji kako je došlo do toga da postane pevačica.

 

 

Bila sam na kastingu, trebalo je da otpevam jednu pesmu i mnogo sam želela da dobijem ulogu. I dobila sam je. Drago mi je da je počelo emitovanje serije, da gledaoci vide da je ona više od tabloidne priče. Da počnu da je gledaju s jednom premisom, a da kroz epizode shvate da je ova serija nešto potpuno drugo. To je priča o pevačkom zanatu. Ona se bori da zadrži svoja moralna načela i da se ostane dosledna sebi, ali joj se taj muzički svet veoma dopadne i počinje da se menja — otkrila je Jelena.

 

Glumica je ispričala i da je pandemija korone prekinula njeno školovanje u Americi u kojoj je upoznala svog supruga, koji sada živi u Srbiji. Stivena Mura, koji se takođe bavi glumom, upoznala je tokom studentskih dana.

 

 

Putovala sam sa jednim rancem 28 sati do Los Anđelesa, samo da bih došla na prijemni. Trema je postojala samo na nivou uzbuđenja zbog praćenja sopstvenog sna. To je osećaj radosti života — kazala je glumica jednom prilikom.

 

Zanimljivo je i kako je naučila da svira harmoniku:

 

Svi muškarci u mojoj porodici svirali su i sviraju harmoniku i puna mi je kuća tih instrumenata. Jednog dana sam uzela harmoniku, jer mi je bilo dosadno i rešila da naučim da je sviram. Tata mi je rekao da će mi za to trebati dosta vremena, ali moram vam priznati da sam brzo ušla u štos. Još uvek se ne snalazim najbolje sa notama jer nisam muzički obrazovana, ali umem da sviram. Čak sam se i u jednoj sceni u „Pevačici“ latila harmonike i odsvirala i otpevala jednu pesmu — ispričala je lepa i mlada glumica u usponu.

 

 

makonda-tracker