Sonja i Aca Lukas: Za nas je ovo poslednji brak

1
Dva meseca pre nego što će dobiti ćerkicu kojoj će dati ime Viktorija, folk zvezda Aca Lukas i njegova supruga Sonja, komentarišu trač da se razvode, pričaju kako im je u zajednici i kako su njihova deca prihvatila vest o prinovi
foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić, Story press
foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić, Story press

Godinu dana nakon što su se jedno drugom u aprilu 2010. obećali na večnu ljubav u crkvi Svetog Vasilija na Bežanijskoj kosi i pred matičarem, folk pevač Aleksandar Vuksanović (43) i njegova supruga Sonja (35) za dva meseca ostvariće se kao roditelji. Dok iščekuje da na svet dođe njegovo prvo zajedničko dete sa voljenom ženom, Aca Lukas ne zapostavlja ni svoje poslovne obaveze, pa će nakon što završi turneju po Srbiji nastaviti sa pripremama novog albuma koji će izdati pod etiketom City recordsa, nakon čega će s porodicom otići na letovanje u luksuzno tursko letovalište. Aca i Sonja u intervjuu otkrivaju i to kako njegova ćerka Miljana (20) i sinovi Lazar (15) i Andreja (10), i Sonjina ćerka Sofija (12) reaguju na sestricu koja treba da se rodi u avgustu i komentarišu medijske spekulacije da se razvode.

Story: U avgustu ćete postati roditelji prvom zajedničkom detetu. Koliko vam je trudnoća promenila dosadašnji život?

Sonja: Meni mnogo (smeh), a Aci će se tek promeniti.

Aca: A tek meni što se promenio...

Story: Kako ste odabrali ime za devojčicu?

Sonja: Viktorija je bio moj predlog, Aci se veoma dopao i brzo smo se složili.

Story: Kažu da se uz trudnice i njihovim muževima gomilaju kilogrami. Je li to istina?

Aca: Tačno je, samo ne znam da li je to zbog Sonjine trudnoće ili nečeg drugog. (Smeh) Iskreno, mislim da sam se ugojio zbog svoje prošlogodišnje operacije kolena i nedovoljne fizičke aktivnosti. Ranije sam se bavio sportom, igrao fudbal i tenis, a trčanje mi je bilo omiljeni deo dana. Sada se već godinu dana ne pomeram. Moraću da se aktiviram iako svake večeri kažem sebi: od sutra krećem na sport.

Stroy: Zbog čega ste odlučili da se vaša ćerkica rodi u Nemačkoj?

Sonja: Uslovi su neuporedivo bolji, a i nisam želela da detetu i sebi kasnije pravim problem oko papira i državljanstva. Okolnosti su takve da u Leverkuzenu imamo i stan i tako nam je praktičnije i jednostavnije.

Stroy: Pre toga idete i na letovanje?

Aca: Poslednjih nekoliko godina letujemo u Turskoj i veoma nam se dopada tamo. To je jedna od destinacija na koju idemo u predsezoni. Prošle godine smo bili u Riksosu u Antaliji, a ove smo odabrali Mardan palas koji je jedan od boljih hotela. Tamo se istinski odmorim i napunim baterije pred letnju turneju.

Sonja: Radujem se odlasku na letovanje jer meni Antalija odgovara, naročito zbog toga što su svi veoma ljubazni i uslužni.

Story: Da li je brak promenio vaš odnos?

Sonja: Brak za mene podrazumeva samo papir jer smo nas dvoje i pre venčanja živeli zajedno. Razlika je u tome što sada nosimo burme, ali navikli smo se. (Smeh) Mada, kad god pere ruke, Aca slučajno zaboravi burmu na lavabou pa trči nazad u kupatilo da je stavi. To je jedina promena.

Story: Nedavno ste izjavili kako ste sigurni da je ovo vaš poslednji brak. Ostajete li i dalje pri tom stavu?

Aca: Čovek nikada ne zna šta nosi dan, a šta noć. Kada sam se prvi put u dvadesetim oženio, bio sam klinac. Iz mog iskustva, to nisu godine za stupanje u brak. Tek sada mislim da znam šta znači i podrazumeva ulazak u zajednicu. To je jako bitan životni potez i ne valja brzati jer, ako postoji bilo kakva sumnjičavost ili nesigurnost, ne treba se ni upuštati u bračne vode. Zbog toga sam rekao da sam siguran 99,9 odsto da se više neću ženiti jer sam sad u godinama kad sam siguran da je brak sa Sonjom prava stvar.

Sonja: Uvek sam sigurna u sve svoje odluke. Mislim da je Aca tip čoveka koji nije smeo da ulazi u brak pre četrdesete godine. On tek sada poseduje tu zrelost.

Story: Čime ste osvojili jedno drugo?

Sonja: Dopada mi se njegov način života i brzo smo našli zajednički jezik.

Aca: I moja priča je slična. Svakog muškarca privlače žene koje su uspešne, samostalne i znaju šta hoće u životu. To je sasvim dovoljno.

Story: Imate li iste priče kada je reč o vašem upoznavanju i početku veze?

Aca: Obično žene kažu kako su ih muškarci smarali. Kod nas baš i nije bilo tako.

Sonja: Baš jeste! (Smeh)

Aca: Iako smo se ranije često viđali i znali godinama pre nego što smo počeli da se zabavljamo, opisao bih to što se nama dogodilo kao ljubav na prvi pogled. Jer, ranije se nismo gledali na taj način, a onda se, odjednom, rodila jaka emocija koja je bila obostrana.

Story:Pre mesec dana pojavila se u medijima informacija da se razvodite. Kako ste reagovali na to budući da je Sonja trudna i da joj stresovi nisu potrebni?

Sonja: Mene više nervira kada Aca napuni pikslu pa zaboravi da je isprazni, nego takvi tračevi. Bitno mi je jedino šta se zaista dešava u kući i kakav je odnos između nas dvoje, a ne šta se piše u novinama.

Aca:
Za divno čudo informacija me je iznervirala iako sam poslednjih nekoliko godina prestao da se sekiram oko netačnih navoda. Razočaran sam jer je taj neko ko je pisao tu glupost morao da vodi računa da je žena u šestom mesecu trudnoće mogla i drugačije da je doživi! Ako mi neko dira u porodicu, mogu da budem jako ljut i nezgodan.

Story: Početkom godine kupili ste stan na Novom Beogradu, jeste li se preselili?

Aca: Privodimo kraju sređivanje stana. Inače, trač o razvodu je i krenuo nakon što su me novinari videli u sudu kako overavam kupoprodajni ugovor i tada iskonstruisali tu glupost.

Story: Možete li da kažete da ste odista srećni?

Aca: Da!

Sonja: Jesmo, ali ne mislim da bi trebalo sada da se opustimo. Veza, brak, zajednički život i deca velika su obaveza i odgovornost. Koračamo onako kako smo zamislili.

Story: Jesu li srećna vaša deca što će dobiti sestru?

Sonja: Jedva čekaju svoju živu lutku, bar moja Sofija. Ona me podržava i misli da će dobiti igračku. (Smeh)

Aca: Moja decu su već velika, ćerka ima dvadeset godina pa im je pomalo čudno. Ali, svakako i ona i sinovi se raduju jer svako voli da dobije rođaka pogotovo tako bliskog.

Story: Kako izgledaju vaši dani kada ste zajedno sa svom decom?

Aca: Ubiše nas turske serije. (Smeh) Gledamo i Sonja i deca i ja.

Story: Slušate li savete jedno od drugog?

Aca: Kako da ne.

Sonja: Aca obožava da sluša moje savete. Volim kad delimo mišljenje i zajedno sve komentarišemo.

Aca: Kada su privatne stvari u pitanju uvek razgovaramo, ali povodom posla ne prihvatam njen sud.

Sonja: Najdraže mi je kada se potvrdi moje mišljenje, pa da mogu da kažem: rekla sam ti! (Smeh)

Aca: Ne slušam njeno mišljenje o svom poslu, a to uvek objasnim jednom anegdotom. Naime, Sonja je u stanu zapevala, a onda je Sofija izletela iz sobe i rekla: Nemoj mama!

Sonja: Ne mešam se u pevanje, ali uvek kažem svoje mišljenje.

Story: Posle dve pune Beogradske arene, planirate li da ispunite davnašnju želju i zapevate na Marakani?

Aca: Uvek sam želeo da napravim koncert na Marakani, ali trenutni fokus usmeren mi je ka novom albumu i sakupljanju pesama. Sve numere su već gotove, ostalo je još samo nekoliko finesa i ulazim u studio.

Story: Mnoge je iznenadilo to što ste napustili Grand produkciju i što izdajete album za City records?

Aca: Ostajem u dobrim odnosima sa čelnicima produkcijske kuće Grand. Jednostavno, želeo sam da napravim promenu. U ovom trenutku mi samo po imenu više odgovara. Možda sam sam sebi dosadio u Grandu. Možda i drugim ljudima. Nemam nikakvih problema ni sa emisijama Granda niti sa bilo čime čime se oni bave. Saša Popović je vrhunski profesionalac.

Story: Sonja, da li ste sada zbog drugog stanja, posao stiliste stavili u drugi plan?

Sonja: Radim u meri u kojoj mi trenutno odgovara. Posao u modi nikada neću zapostaviti, već dugo se bavim time i to je moja profesionalna ljubav. Trenutno sam u mirnijim vodama, ali ponovo ću se aktivirati.

Ksenija Konić

makonda-tracker