glossy intervju

Nataša Ninković: Sebe preispitujem svakog dana

6

Osvrćući se na veliki broj glumačkih rola koje je imala u godini za nama, naša istaknuta umetnica priča i o onoj najvažnijoj ulozi koju obavlja prema naslednicima Luki i Matiji.
 

foto: Andreja Damjanović

Već u prvoj epizodi druge sezone partner vam je Sergej Trifunović. Nekako se u kadru vidi i radost kad zajedno snimate. Čime se Sergej odvaja od drugih kolega?
- Sergej je bio gost u jednoj epizodi, što je bila čast za seriju. Odvaja se definitivno svojom autentičnošću. On jednostavno skreće pažnju, kako profesionalno tako i privatno, i kad to ne želi, on to radi. A retko kad ne želi (smeh).

 

 

Zajedno ste s Trifunovićem snimali i prvenac Ane Marije Rosi. Koju simboliku nosi i krije naslov filma "Ajvar"?
- Rediteljka je uloge pisala za nas dvoje, a mi smo se trudili da tu intimnu priču o rastanku dvoje ljudi ispričamo najbolje što možemo. Kada znaš da je kraj, a ne znaš kako je do njega došlo i nisi spreman za njega. A i kad si svestan, pa možda i spreman a ne znaš kako, to su stvari kroz koje je prošao svaki čovek. Divna tema, veoma teška, iscrpljujuća, često sagledana iz suprotstavljenih uglova (muškog i ženskog), priča koja nema ni pobednika ni pobeđenih, samo dva čoveka koja su se mnogo volela i dopustila da ljubav ode.


U godini koja lagano ističe imali ste i veliku premijeru na Bitefu - "Carstvo nebesko". Kako gledate na saradnju s Jernejem Lorencijem?
- On je istinski umetnik kome je timski rad, oslobođen sujeta i onoga našeg prepoznatljivog ja, vrlo važan. Mnogo sam naučila o sebi, a i o drugima, kao i o načinu našeg funkcionisanja. Mi funkcionišemo po utvrđenim, sigurnim stazama unapred kalkulišući s reakcijama publike, zato se i ponavljamo i upadamo u određeni fah, što znači manipulišemo. Bez obzira na rezultat, to ima svoj rok trajanja. Ovaj način je klizav, nesiguran, ali pruža slobodu i bezbroj mogućnosti.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker