iskrena

Seka Sablić o prošlosti i ljudima koji su je povredili: Nikada nikome nisam oprostila!

0

Legendarna glumica može se pohvaliti karijerom koja traje gotovo pola veka, a iako i dalje važi za jednu od najzaposlenijih glumica u Srbiji, Seka najviše uživa u ulozi bake

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Legendarna glumica Jelisaveta Seka Sablić pre nekoliko dana proslavila je svoj 75. rođendan, a i dalje važi za jednu od najzaposlenijih glumica u našoj zemlji.

 

Ipak, ono što je čini najsrećnijom jeste činjenica da se ostvarila u ulozi bake, pa najviše uživa kada provodi vreme sa svojim unukom Leonom.

 

Jelisaveta Seka Sablić: S godinama sam stekla mir
 

Na pitanje da li spada u stože ili popustljivije bake, glumica odgovara:

 

- Ma kakvi stroga. Ja bih mu skinula zvizdu s neba. Kada dođe kod mene, on sada ima već četiri godine, uvek kaže: "Ja kod tebe mogu da radim šta hoću". Međutim, takav odnos možeti imati samo s detetom koje je vaše. Treba da znate da je dete uvek u pravu, a ako se desi da dete pravi probleme, onda ste vi tu krivi, a ne dete.

 

Seka se ovom prilikom osvrnula na prošlost, pa je otkrila na koji način se "bori" sa ljudima koji su je u nekom periodu života povredili.

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Damir Dervišagić


 

Jelisaveta Seka Sablić: Verujem u svoga sina

 

- Ja ne mislim o prošlosti. Pravo da vam kažem, nemam to osećanje. Često čujem da treba oprostiti, međutim, ja ne mislim tako. Imam jedan fantastičan talent za brisanje – ono "delete", ali nikome, ko god da me je povredio, nisam oprostila. Tu reč nikada nisam upotrebila. Dakle, ja ne znam šta znači opraštanje, ja se okrećem, odlazim, zaboravljam te, ne postojiš više za mene. Ali, oprostila nikome nisam, niti bih. Pogotovo što osećaj pravde zauzima veliki prostor u mom karakteru. Sreća je da smo svi zdravi, to što radim posao koji još volim, to što odgovorno živim i to mi uvek donese neku posebnu radost i zadovoljstvo, kada mogu da odgovorim svojim odgovornostima. Ne nipodaštavam materijalizam i uvek sam se trudila da obezbedim novac koji mi je neophodan da živim dostojanstveno, što je isto tako važno u ovo vreme kapitalizma, ali moja sreća je ovo moje malo biće koje se zove Leon, kojeg volim do neba - kaže glumica.


 

makonda-tracker