živa legenda

Magnet za žene i u petoj deceniji: Životna priča Robija Vilijamsa, čoveka koji je konačno našao ono za čim je tragao

0
Kontroverzni umetnik koji je oborio mnoge rekorde u muzici, još od najranije mladosti susretao se sa raznim izazovima i problemima koje je pokušavao da reši narkoticima i skandalima, ali u ljubavnoj vezi sa suprugom koja mu je podarila dvoje divne dece, pronašao je emocije za kojima je tragao svih ovih godina

 

foto: Profimedia

Poroci

 

Vilijams se dugo borio sa mentalnim problemima, manjkom samopouzdanja, gojaznošću i alkoholizmom. Još u grupi Take That počeo je nekontrolisano da koristi tablete, jake antidepresive i sedative, koje je kombinovao sa energetskim pićima. Postao je i seksualni zavisnik koji, kako sam kaže, nije uspevao da zadrži svoj polni organ u gaćama. Kokain i heroin bili su mu omiljena droga, ali ni marihuanu nije zapostavljao. Na nagovor svog prijatelja Eltona Džona, 2007. godine potražio je pomoć u rehabilitacionom centru u Toskani, u koji je otišao jer je bilo na ivici života.

 

- Nisam bio dobro, umirao sam. Došao sam do tačke u kojoj me zaista ni za šta nije bilo briga. Za razliku od ranijih kriza gde sam se gojio i padao u depresiju, ovog puta bio sam jednom nogom u grobu – rekao je on dodajući da je u međuvremenu razvio izuzetnu osetljivost na kofein.

 

- Znam da to zvuči neverovatno, ali dobijam psihoze čak i od šolje čaja. Dovoljno je da kofein unesem na taj način i već se osećam kao da sam imao nekoliko sati seksa – objasnio je poznati pevač, koji danas lek od depresije pronalazi u stvaranju muzike, ali i u svojoj supruzi za koju kaže da je njegov odbrambeni mehanizam od svega što je loše.

 

- Kada mi nije dobro, znam da treba da odem na seansu kod terapeuta ili da jednostavno napišem pesmu – otkrio je umetnik.

 

foto: Profimedia

Veliki deo života proveo je u Los Anđelesu, u Kaliforniji, ali 2009. godine vratio se u Veliku Britaniju i kupio imanje od 8,5 miliona funti u Kompton Basetu, u Vitširu, gde trenutno živi sa porodicom i ubira plodove svog najnovijeg albuma The Heavy Entertainment Show. Robijevo bogatstvo danas se procenjuje na 105,2 miliona funti. Poznat je i kao veliki humanitarac, a jedna od njegovih poslednjih donatorskih akcija bila je kada je pomogao obnovu dečje bolnice Dona Luiz u Londonu. Cilj je bio da se prikupi nekoliko stotina hiljada funti, a Robi je poklonio 150 predmeta za aukciju nazvanu po njegovom čuvenom hitu Doing it for the Kids. Mnogobrojni scenski kostimi, rukom pisani originalni tekstovi i još mnogo toga, otišlo je pod aukcijski čekić zarad dobročinstva.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker