živa legenda

Magnet za žene i u petoj deceniji: Životna priča Robija Vilijamsa, čoveka koji je konačno našao ono za čim je tragao

0
Kontroverzni umetnik koji je oborio mnoge rekorde u muzici, još od najranije mladosti susretao se sa raznim izazovima i problemima koje je pokušavao da reši narkoticima i skandalima, ali u ljubavnoj vezi sa suprugom koja mu je podarila dvoje divne dece, pronašao je emocije za kojima je tragao svih ovih godina
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako će trinaestog februara napuniti 43. godine, proslavljena pop ikona i glumac Robi Vilijams još važi za veoma privlačnog, seksepilnog i harizmatičnog zavodnika, za kojim lude žene širom sveta. Eliksir za svoju drugu mladost, mada je već zašao u petu deceniju, pevač pronalazi u porodici, supruzi Ajdi Fild (47), ćerkici Teodori Rouz (4) i sinu Čarltonu Valentajnu (2). Međutim, on ne osporava činjenicu da se rado podvrgava i estetskim intervencijama.

 

- U jednom periodu nisam mogao da pomeram čelo i to je bilo zastrašujuće. Sada sam se smirio i želim da ostanem mladolik – rekao je Robi objašnjavajući da je rezultatima botoksa neizmerno oduševljen, mada je u početku bio izuzetno skeptičan.

 

Robert Piter Vilijams rođen je 1974. godine u katoličkoj porodici u Tunstalu, predgrađu Stouk on Trenta u Engleskoj, od majke cvećarke Dženet Farel i oca, zabavljača Pitera Vilijamsa, poznatijeg pod pseudonimom Pit Konvej. S obzirom na to da su mu se roditelji razveli kada je imao samo dve godine, odrastao je sa majkom i sedam godina starijom sestrom Sali. Često se spekulisalo o njegovom lošem odnosu sa Dženet, međutim, na jednom od brojnih koncerata, obratio joj se veoma emotivno.

 

- Mama, ovo peva tvoj sin. Volim te – izjavio je tom prilikom Robi i na taj način ućutkao zlonamerne komentare. U ranom periodu odrastanja pokazivao je afinitete prema muzici i glumi učestvujući u školskim predstavama. Kao tinejdžer bio je veoma problematičan, bežao je iz škole, pušio i uživao u alkoholu. Rastao je u pravog buntovnika, da bi kasnije taj period svog života opevao u numeri The 80s. Sa samo šesnaest godina postao je najmlađi član novonastalog muškog benda Take That.

 

foto: Profimedia

Početak karijere

 

Želeći da svog nestašnog sina smiri i skloni sa problematičnih engleskih ulica, majka je Robija 1990. prijavila na konkurs za pevača muškog benda. Već sledeće godine nastala je grupa Take That u kojoj se mladi umetnik proslavio zajedno sa Gerijem Barlouom, Markom Ovenom, Hauardom Donaldom i Džejsonom Orandžom. Iako je vodeću ulogu u grupi imao tekstopisac Geri Barlou, pesme Could It Be Magic, I Found Heaven i Everything Changes, u kojima se Vilijams ostvario kao solista, dospele su na listu deset najslušanijih. Tokom njihove najveće popularnosti, isticao se kao glavni skandal majstor i privlačio je najviše medijske pažnje u odnosu na ostale kolege iz grupe. Nameravao je da uvede novitete u zvuk benda, smatrao je da bi kombinacija hip-hopa i repa bila dobra za dalji napredak benda. Međutim, nerazumevanje drugih članova koji su želeli da ostanu verni svojim baladama, osujetilo je Robijevu želju i dovelo do brojnih sukoba, nakon čega je postao zavisnik od alkohola i droge. Problem sa kokainom eskalirao je 1994. godine, kada se predozirao samo dan pred njihov nastup na evropskoj dodeli MTV nagrada. Nije dolazio na probe i preterivao je u narkoticima, što je za posledicu imalo to da je Take That 1995. na turneju po Americi krenuo bez svog petog člana. Robi je napustio bend i započeo solo karijeru, a godinu dana nakon toga grupa je raspuštena.

 

foto: Profimedia

Najpriznatiji umetnik svih vremena

 

Mladom pevaču niko nije davao dobre prognoze, ali on je samostalno napravio mnogo veći uspeh nego dok je bio u grupi. Robi je 1996. godine prepevao Freedom, pesmu Džordža Majkla i tom numerom popeo se na drugo mesto pop-liste Ujedinjenog Kraljevstva. Iako njegov prvi solistički album Life Thru a Lens nije prošao najbolje, pesma Angels izdvojila se i doživela vrtoglavu popularnost. Vilijamsov prvenac zadržao se među top-deset na muzičkim listama čak 218 nedelja. Robi je jedini pevač koji je dobio po sedam Brit i Eho nagrada, a kao najveći muzičar devedesetih primljen je u Dvoranu slavnih britanske muzike. Ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda nakon što je za samo jedan dan prodao 1,6 miliona karata povodom Bliskosusretne turneje 2006. godine. Od pratećeg vokala u grupi Take That postao je najtiražniji samostalni muzički umetnik na svetu sa čak 70 miliona prodatih ploča. I pored svih tih velikih priznanja, kroz čitavu karijeru pratile su ga nesigurnost i melanholija. Dokaz za to jeste i njegov slom nakon što je publika negodovala na kontroverzni singl Party Like a Russian.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

foto: Profimedia

- To je bio ozbiljan udarac za moj krhki ego. Muzičari su uvek napeti kada moraju da objave novi singl, jer mnoge stvari zavise od njih, porodica, supruga, menadžeri, a tu je i određeni stil života koji košta – rekao je Vilijams, dodajući da bez obzira na to što broji milijarde na bankovnom računu, ume da paniči kada doživi neuspeh.

 

Opčinjenost ženama

 

Dosta se spekulisalo o Vilijamsovoj seksualnosti, čak je sam pevač svojom izjavom da je kao mali dugo bio zaljubljen u muškarce, podgrevao spekulacije da je biseksualac. Međutim, on je veliki zaljubljenik u žene i to je dokazao brojnim vezama sa svetskim lepoticama. Početkom 1996. godine zabavljao se sa engleskom glumicom Žaklin Hamilton Smit, koja je bila starija od njega punih sedam godina. Međutim, njegova prva velika ljubav, od koje se teško oporavio, dogodila mu se tek sledeće godine sa Nikol Eplton, članicom grupe All Saints. Mada se Robi verio sa poznatom pevačicom i posvetio joj pesmu Grace, trogodišnja veza ipak je doživela krah. Dama koja mu je odmah nakon toga ukrala srce bila je članica grupe Spice Girls, Mel C, mada se u javnosti dugo spekulisalo da je ovaj zavodnik bio i sa ostalim devojkama iz poznatog ženskog benda.

 

foto: Profimedia

- Znao sam da kažem: Ja sam veliki srećnik jer sam bio u grupi Take That i u četiri od pet spajsica. Ali, to je bila moja šala i ništa više – rekao je tim povodom Robi, objašnjavajući da je posle ove izjave imao mnogo problema. Poznato je da nije uspeo da odoli ni šarmantnoj pevačici Kajli Minog, s kojom je sarađivao i na poslovnom planu. Nakon snimanja pesme Something Stupid, pisalo se da između holivudske glumice Nikol Kidman i zanosnog pevača pršti hemija, ali njih dvoje nikada nisu priznali da su bili u vezi. Ni lepotice sa modnih pista nisu ostale imune na Robijev šarm. Punih devet meseci bio je potpuno očaran manekenkom sa Novog Zelanda Rejčel Hanter, a njihova turbulentna romansa bila je praćena razuzdanim žurkama i putovanjima. Interesantno je da se nakon te ljubavi, Vilijams nakratko povukao sa javne scene. Posle dugog traganja, 2006. godine upoznao je ženu svog života i odlučio da se konačno skrasi. Reč je o američkoj glumici turskog porekla Ajdi Fild (37), kojoj se 2010. godine zakleo na večnu ljubav.

 

foto: Profimedia

Emocionalna atomska bomba

 

Svoju sadašnju suprugu Ajdu Fild zaprosio je u živom programu australijske radio-stanice 2dayFM u emisiji Kajli i Džeki o Šou. Međutim, iz nepoznatih razloga muzičar je odlučio da to demantuje nekoliko dana kasnije preko društvenih mreža.

 

- Hej, ljudi, nismo vereni – izjavio je on tom prilikom. Nakon četiri godine zabavljanja, venčali su se tek 2010. godine, na intimnoj ceremoniji u Robijevoj kući na Beverli Hilsu. Dve godine nakon toga dobili su ćerku Teodoru Rouz, a 2014. i sina Čarltona Valentajna. Iako je nekada često izjavljivao kako ne želi decu i brak, sada kaže da je to najlepši osećaj koji čovek može da ima.

 

foto: Profimedia

- Kada imate decu, to je kao emocionalna atomska bomba, razlog zašto živiš i odlaziš da radiš. Očinstvo je najbolji posao na svetu, ali ipak je posao – izjavio je bivši redovni učesnik ludih noćnih provoda i objasnio da mu takav život uopšte ne manjka. Ipak, nedostaje mu vreme koje bi posvetio sebi, pa je početkom 2017. izjavio kako mora da se malo odmori od supruge i dece.

 

- Napraviću poseban prostor u podrumu, a ulaz će biti dozvoljen samo meni i možda nekom prijatelju. Naiđe period kada moram malo da se odmorim od svoje porodice – kroz smeh priča muzičar koji je svojoj ćerkici Teodori Rouz posvetio pesmu Go Gentle, čiji stihovi opisuju pevačevu bojazan za njeno odrastanje.

 

foto: Profimedia

- Već sada brinem kako će odrastati, jer šta da radim ako upozna nekog kao što sam ja – otkrio je svoje strahove Robi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

foto: Profimedia

Poroci

 

Vilijams se dugo borio sa mentalnim problemima, manjkom samopouzdanja, gojaznošću i alkoholizmom. Još u grupi Take That počeo je nekontrolisano da koristi tablete, jake antidepresive i sedative, koje je kombinovao sa energetskim pićima. Postao je i seksualni zavisnik koji, kako sam kaže, nije uspevao da zadrži svoj polni organ u gaćama. Kokain i heroin bili su mu omiljena droga, ali ni marihuanu nije zapostavljao. Na nagovor svog prijatelja Eltona Džona, 2007. godine potražio je pomoć u rehabilitacionom centru u Toskani, u koji je otišao jer je bilo na ivici života.

 

- Nisam bio dobro, umirao sam. Došao sam do tačke u kojoj me zaista ni za šta nije bilo briga. Za razliku od ranijih kriza gde sam se gojio i padao u depresiju, ovog puta bio sam jednom nogom u grobu – rekao je on dodajući da je u međuvremenu razvio izuzetnu osetljivost na kofein.

 

- Znam da to zvuči neverovatno, ali dobijam psihoze čak i od šolje čaja. Dovoljno je da kofein unesem na taj način i već se osećam kao da sam imao nekoliko sati seksa – objasnio je poznati pevač, koji danas lek od depresije pronalazi u stvaranju muzike, ali i u svojoj supruzi za koju kaže da je njegov odbrambeni mehanizam od svega što je loše.

 

- Kada mi nije dobro, znam da treba da odem na seansu kod terapeuta ili da jednostavno napišem pesmu – otkrio je umetnik.

 

foto: Profimedia

Veliki deo života proveo je u Los Anđelesu, u Kaliforniji, ali 2009. godine vratio se u Veliku Britaniju i kupio imanje od 8,5 miliona funti u Kompton Basetu, u Vitširu, gde trenutno živi sa porodicom i ubira plodove svog najnovijeg albuma The Heavy Entertainment Show. Robijevo bogatstvo danas se procenjuje na 105,2 miliona funti. Poznat je i kao veliki humanitarac, a jedna od njegovih poslednjih donatorskih akcija bila je kada je pomogao obnovu dečje bolnice Dona Luiz u Londonu. Cilj je bio da se prikupi nekoliko stotina hiljada funti, a Robi je poklonio 150 predmeta za aukciju nazvanu po njegovom čuvenom hitu Doing it for the Kids. Mnogobrojni scenski kostimi, rukom pisani originalni tekstovi i još mnogo toga, otišlo je pod aukcijski čekić zarad dobročinstva.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker