RTS se izvinjava zbog izjave Vuka Kostića

0
PR služba Javnog servisa uputila je dopis povodom izjave glumca Vuka Kostića da bi ubio svoju partnerku da je vidi u društvu drugog muškarca.

Organizaciji za lezbejska ljudska prava LABRIS, stigao je juče dopis od Radio–televizije Srbije, u kojem PR služba Javnog servisa navodi da je primedba Labrisa na emisiju Balkanskom ulicom opravdana, kao i da će se autorka Vesna Dedić, iako nije direktno odgovorna za izjavu svog gosta - izviniti u sledećoj emisiji.

Ovu izjavu Kostić je dao gostujući u emisiji Balkanskom ulicom, emitovanoj 11. aprila na Radio televiziji Srbije, a reakcija autorke pomenute emisije bila je smeh, i izjava da je Kostić divan sagovornik na temu ljubavi, dobrote, pesama, kafana i pića... 

Labris pozdravlja ovu brzu reakciju i podseća Javni servis na buduće poštovanje propisa koji se odnose na suzbijanje govora mržnje i promociju nasilja, kao i obaveze propisane samim statutom Javnog servisa - da u programu spreči bilo kakav oblik rasne, verske, nacionalne, etničke, polne netolerancije ili mržnje.

Članovi ove organizacije još jednom podsećaju da je u Srbiji, u protekla tri meseca, najmanje 13 žena ubijeno od strane svojih bivših ili sadašnjih partnera i zahteva od medija da o nasilju nad ženama izveštavaju u skladu sa zakonima a pre svega profesionalno, ozbiljno i odgovorno.

makonda-tracker