Ako imam dva, da jedan podelim sa nekim

Dirljivo prisećanje na Esmu, koja je svet gledala malo drugačije: Otac nije doživeo da me vidi kao nevestu... (FOTO)

0
"Goli dolazimo na ovaj svet, goli idemo, samo toga da smo svesni, samo treba da pravimo dobra dela, a ne loša", rekla je u jednom intervjuu kraljica romske muzike, Esma Redžepova.
foto: Promo
foto: Promo

Esma Redžepova u 73. godini izgubila je bitku sa teškom bolešću. Ona ju je mučila do poslednjeg trenutka, ali ona je svakako nastupala sve do kraja leta. Ipak, pesma se ovih dana neće čuti u Skoplju, jer je kraljica romske muzike otišla na večni počinak...

 

Esma je odrasla je u siromaštvu, bila je skromna žena, odgojila je mnogo dece... Otac je čistio cipele, dok je majka bila domaćica. Prvi put se pojavila na muzičkom takmičenju davne 1953. godine, kada je osvojila prvo mesto.

 

foto: Story press

Tri godine kasnije snimila je "Čaje šukarije", pesmu koja je postala pravi hit za samo mesec dana. Tada je upoznala Stevu Teodosievskog, budućeg supruga i mentora, za kojeg se udala posle 10 godina.

 

Neutešne kolege: Smrt Esme Redžepove nenadoknadiv je gubitak (FOTO)

Steva me je prosio od 18, pa sve do 23. godine. Prosio me je, a ja sam potajno volela drugog čoveka. Na kraju sam se udala za njega.

 

Otac nije doživeo da me vidi kao nevestu, ali su zato moja braća i sestre, kao i majka, bili na mom venčanju", rekla je Esma u svom velikom intervjuu za "Balkansku ulicu”.

Esma Redžepova: Muzika je moja najveća ljubav

 

S druge strane, nikada je nije zanimao novac i uvek je sve davala drugima.

 

foto: Vladimir Šporčić

Meni je život bitan ako mogu nekome da ga produžim. Ako imam dva, da jedan podelim sa nekim. Šta znam ja, ovaj svet gledam malo drugačije.

 

Goli dolazimo na ovaj svet, goli idemo, samo toga da smo svesni, samo treba da pravimo dobra dela, a ne loša", rekla je u jednom intervjuu Esma.

makonda-tracker