Turbulentan period šampiona

Novak Đoković: Izazovi me pokreću

0
Slavni Novak Đoković prethodne nedelje skinut je s trona ATP liste, kada je na njegovo mesto došao Endi Mari, ali najbolji srpski teniser tvrdi da ga to nimalo ne uznemirava, već da će sa istim žarom nastaviti da korača ka novim uspesima, mada ističe kako mu je najvažnije to da bude srećan, ispunjen radošću i ljubavlju najbližih.
foto: JACOB'S CREEK PARTNER FOR MADE BY MOMENTS
foto: JACOB'S CREEK PARTNER FOR MADE BY MOMENTS

Dugogodišnji suvereni vladar tenisa Novak Đoković (29), poslednjih dana bio je ponovo tema broj jedan domaćih i svetskih medija, ali ovog puta u prvom planu nisu bili njegovi trofeji, već to što je nakon 122 nedelje prvo mesto ustupio britanskom teniseru Endiju Mariju, kada je posle velike borbe na turniru u Parizu izgubio meč od Hrvata Marina Čilića. Ono što je nakon toga usledilo izazvalo je pravu buru spekulacija o uzrocima Novakovog pada.

 

Komentari poput onih da je srpski teniser neprepoznatljiv poslednjih meseci zbog velikog psihičkog pada, do toga da je novi način ishrane koja ne sadrži meso uticao na nedostatak njegove prepoznatljive energije, ali i onih koji su išli u samu krajnost i dodirnuli privatnost sportiste spekulišući da je navodna kriza u braku sa suprugom Jelenom (30) ipak bila okidač za situaciju u kojoj se našao. Ipak, šampionski i borbeni duh nije napustio Đokovića. Uprkos spekulacijama, džentlmenski kao i uvek, Novak se oglasio kada se bura malo stišala i čestitao Mariju na prvom mestu.


- Čestitam Endiju na uspešno dostignutom cilju, svaka čast. Fanovima zahvaljujem na podršci, pripremam se za London i uskoro se vidimo. Uvek sam voleo dobre izazove, a Fajnal 8 upravo je to – poručio je sportista.

 

foto: JACOB'S CREEK PARTNER FOR MADE BY MOMENTS

Međutim, njegove fanove zabrinula je izjava koju je dao neposredno posle poraza na takmičenju u Parizu. Nakon što se osvrnuo na svoje slabosti u presudnom meču sa Čilićem, Novak je rekao jednu stvar koja je mnoge navela na razmišljanje:


- S razlogom sam u ovoj situaciji. Svestan sam toga da ne mogu uvek da pobeđujem, to je neka vrsta tranzicije u životu sportiste, gde imam priliku da se izdignem na viši nivo i vidim kakva me budućnost čeka kao tenisera i čoveka. Sa 17-18 godina imao sam drugačije aspiracije i vizije nego danas. U skladu s tim, moram sebi da se prilagodim. Postoji razlika između životnih i sportskih ciljeva. Tenis mi nije sve u životu, prioritet mi je da budem srećan, imam mir i da budem ispunjen radošću i ljubavlju najbližih – poručio je Đoković, što može da navede na mišljenje da će se ubrzo oprostiti od tenisa.


Da li će se ostvariti najveće pritajene želje Novakovih protivnika, postaće jasno u narednom periodu, ali prema onome što je do sada pokazao, Đoković je bio i ostaće najtrofejniji srpski sportista, ambasador i promoter belog sporta koga cela nacija voli i poštuje.
 

makonda-tracker