ogorčena

Lažno su je proglasili mrtvom, a zatim napali na društvenim mrežama: Bolna poruka Done Ares zbog koje će se stideti svi koji su je osuđivali

1
Nakon što je tokom borbe sa rakom život nastavila u Danskoj, Dona Ares se gotovo u potpunosti povukla iz javnosti, a u najtežim trenucima bilo je onih koji prema njoj nisu imali milosti.
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Vrlo retko se pojavljuje u medijima, a u poslednje vreme retko i na društvenim mrežama.

 

Za razliku od pre kada je često objavljivala statuse vezane za bolest s kojom se bori, fotografije... toga u poslednje vreme nema. Dona se nije oglašavala donedavno, nakon što je objavljena lažna vest da je izgubila bitku sa opakom bolešću.

 

Mnogi su sumnjali su da će preživeti: Pevačica po drugi put iz bitke sa kancerom izašla kao pobednik, a ovo je njen recept (FOTO)

 

foto: Dragana Udovičić

Nažalost, to nije prvi put da su je proglasili mrtvom. Iako su njeni najbliži, prijatelji i kolege naviknuti da su i ranije, nažalost, nešto slično mogli da pročitaju, bili su u šoku kada je osvanula "nova vest".

 

Među komentarima na društvenim mrežama bilo je i onih koji su je osuđivali jer "bolest koristi za promociju", kao i na koji način već duže vreme boravi u Danskoj, što je bila kap koja je prelila čašu i zbog koje hrabra pevačica nije mogla da prećuti, pa se oglasila na svom profilu.

 

Dona Ares rastužila fotografijom iz bolničke postelje: Držim se i sve će biti u redu (FOTO)

 

I onda se vi čudite što se ne javljam na ovim mrežama?! Pa taj članak govori o tome kako moram da nastavim život bez muzike i muzičke karijere jer sam se nekako izborila za isti iako ga moram nastaviti živeti kao invalid - bez pet organa (e to je tek tabu i ovde, a pogotovo na Balkanu). Zovu me od jutros da me pitaju čitam li komentare... Ne čitam, ali sada sam bacila pogled. Pa zar u svemu tome vi nalazite za bitno jedino da li ja dolazim iz Hrvatske ili iz Bosne. Predlažem svim univerzitetima da uvedu ovaj naš mentalitet kao stručni predmet na izučavanje, ali najozbiljnije. Ili smo mi neki eksperiment? Idemo li dalje, napredujemo li, pobeđujemo li bolesti... Pa ljudi??? Uvek sam bila ponosna na činjenicu da ujedinjujem Balkan što pesmama, što drugim lepim ili manje lepim momentima, ali sa ovim nikako ne mogu da se složim! Da li vi ljudi vidite išta dalje od zastave i nacionalnog ponosa. Volim što sam živa. Ne želim da iko oseti patnju raka, a umesto da raspravljate o mom pasošu ili putovnici bolje pogledajte kako to Danska radi kada je rak u pitanju! Ovde imaju sve uslove, pa ipak imaju previsoku svest o raku, o pomaganju drugom i potpuno su ujedinjeni u tome nebitno odakle ko dolazi. To je ono što sam pokušala da radimo zajedno ali nije išlo, a nije i neće jer kod nas se nikad ne gleda na srž problema, nego na sve ono što je manje ili čak nikako vazno. Hvala svima koji mi pružaju podršku", napisala je Dona Ares.

makonda-tracker