Nije samo muzika ono po čemu je se i danas rado sećaju

Ona je olakšavala život na način na koji je izgovarala reči: Nikada zaboravljena dama srebrnaste boje glasa (FOTO, VIDEO)

0
Kad je odlučila da više neće da peva bila je izuzetno poštena, jer su se ona i Sanja Doležal zamenile doslovno na pozornici. Nije bila egoistična u smislu "E, sad vam neću pomoći“, nego baš obrnuto...

 

Đurđica Barlović

 

Rođena je u Splitu 23. aprila 1950. godine. Od detinjstva se bavila muzikom, još kao trinaestogodišnja devojčica nastupila je na takmičenju "Djeca pjevaju". Kasnije je bila solistkinja splitske grupe "Batali".

 

Novi fosili posle gubitka bubnjara ipak idu dalje

 

Po završetku srednje škole Đurđica se posvetila profesionalnom pevanju, najpre u "Batalima", a potom se preselila u Zagreb, u želji da izgradi karijeru solo pevačice.

Iz tog perioda sačuvan je snimak njenog gostovanja u emisiji "Obraz uz obraz", iz 1974.godine. Pevala je pesmu "Kad si bio samo moj". Đurđica je, inače, otpevala neke od najvećih hitova "Novih fosila" koji se i dana rado slušaju "Da te ne volim", "Najdraže moje", "Šuti, moj dječače plavi", "Saša", "Plava košulja", "Tonka"...

 

Iz grupe je izašla da bi se posvetila porodici, suprugu i dvojici sinova, a 1984. godine vratila se na scenu, nakon čega je objavila četiri solo albuma. Iznenadna smrt preduhitrila je peti album, a 1993. godine posthumno je objavljen album "Nedovršena priča" na kojem se nalaze najpoznatije pesme iz njene karijere.

 

makonda-tracker