Novi detalji o smrti Majkla Džeksona

6
Nekoliko sati posle smrti Majkla Džeksona počelo se sa spekulacijama oko potencijalnog ubistva legendarnog pevača
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Sve svetske agencije sa naznakom hitno prenele su vest da je Majkl Džekson preminuo od posledica srčanog udara. U svom domu, kralj popa je izgubio svest, a reanimacija koju je medicinsko osoblje pokušalo da mu da na putu do bolnice, nije uspela da ga vrati u život.

Nekoliko časova nakon što se pročula vest da je Majkl izdahnuo, američki tabolidi počeli su da spekulišu o razlogu njegove smrti. Prema jednoj od udarnih informacija, optužuju bolničare da su ga, nakon što su mu dali preverliku dozu Demerola, jakog analgetika sličnog morfijumu, zapravo ubili.

Takođe, u žutoj štampi se priča o Majklovom nasledstvu i dugovima koje je za sobom ostavio. Tvrdi se da je dužan skoro 250 miliona dolara, a da je dug napravio dok je svoje prijatelje i sebe čašćavao skupim zabavama sa divljim životinjiama i cirkuskim predstavama koje je obožavao.

S druge strane, poklonici teorija zavere spekulišu i o tome da je Majkl Džekson i dalje živ jer se na ponovljenom video snimku, na kojem je prikazan helikopter koji prevozi pevačevo telo u mrtvačnicu, čini da pevač pomera ruku. Oni malo realniji tvrde da je reč o optičkoj varci i čudnom uglu iz kog je snimak načinjen.

------------------

U četvrtak popodne po kalifornijskom vremenu, ambulantna kola došla su po najveću fank i pop zvezdu s kraja prošlog veka i odvezla ga u bolnicu kalifornijskog Univerziteta gde je kasnije i preminuo. Još tokom vožnje medicinski tehničari morali su da mu reanimiraju srce, ali je na kraju sve bilo uzalud, što su potvrdila i uplakana lica njegove majke i sestre prilikom izlaska iz bolnice. 

Majkl Džekson je iza sebe ostavio troje dece.

Njegovi rani albumi poput Trilera, Bad i Black and White uveli su nove standarde u muzičku industriju, dok Triler i dalje drži rekord po broju prodatih primeraka u svetu. Kontroverzna zvezda je u poslednjih desetak godina bio više poznat po skandalima i neobičnim promenama na svom licu, ali ostaće zapamćen po moonwalk-u, hitovima, humanitarnom radu i video spotovima čija je produkcija postavila retko dostižan kvalitet čak i za današnje norme.


Pročitajte životnu priču Majkla Džeksona koja je objavljena u magazinu Story 23. septembra 2008. godine.

makonda-tracker