Nikola Đuričko: Na slatkim mukama

0
Mesec dana posle rođenja svog prvog muškog naslednika, popularni glumac Nikola Đuričko i njegova supruga Ljiljana odlučili su da ipak nastave porodičnu tradiciju i sinu daju ime Đorđe
foto: Milovan Knežević za Elle
foto: Milovan Knežević za Elle

Otkako su počekom maja po drugi put postali roditelji, u domu glumca Nikole Đurička i njegove supruge, filmske producentkinje Ljiljane, vodila se slatka porodična polemika u vezi s tim koje ime će dobiti njihov prvi muški naslednik. Pošto u familiji Đuričko postoji prećutni dogovor da muški članovi dobijaju imena Đorđe i Nikola, popularni Lepi Džoni poželeo je da i njegov sin svojim imenom nastavi tradiciju koja se poštuje nekoliko kolena unazad. Iako je nakon porođaja imala nekoliko predloga za ime bebe, izabranica harizmatičnog glumca podržala je supruga u ostvarivanju njegovih iskrenih namera da ne menja generacijske običaje svojih predaka.

- Pošto nisam imala konkretan predlog za ime, već sam neobavezno pominjala nekoliko rešenja, suprug i ja smo uspeli da usaglasimo mišljenja oko sinovljevog imena. Nikola je, međutim, bio odlučniji i kada mi je rekao da bi voleo da sina nazove Đorđe, nisam imala ništa protiv odluke da naš naslednik nastavi porodičnu tradiciju – iskrena je Ljiljana.

Inače, cela porodica proslavljenog glumca ima bogatu tradiciju, a Nikola tvrdi da je jedina na svetu s tim prezimenom.

– Po jednoj knjizi koju imam, moji preci su došli iz Grčke, a potom su se pod vođstvom Arsenija Čarnojevića doselili u Vojvodinu. Ime nekog pradede Đorđa nekako je modifikovano u Đuričko. Na jednom posedu je bilo pet, šest porodica, ali su decu imali samo Đorđe i Nikola. I moj deda se zvao Đorđe, tata je Nikola, dok se moj stariji brat takođe zove Đorđe – objašnjava glumac, presrećan i zbog toga što se njegova četvorogodišnja ćerkica Nađa veoma obradovala najmlađem članu porodice.

Gospođa Đuričko porodila se carskim rezom u GAK-u Narodni front, a porođaj je obavio doktor Aleksandar Jurišić. Jedna od prvih izjava ponosnog tate koju je dao za Story odmah po Đorđevom rođenju, isijavala je prepoznatljivim humorom popularnog umetnika.

- Imam mesec dana zakonskog roka da sinu dam ime, a ako do tada ne donesem odluku, dobiće ime predsednika države – s osmehom je rekao Đuričko koji je ubrzo sa svojom suprugom, kao i u svim drugim slučajevima koji se tiču njihove spokojne bračne svakodnevice, našao zajednički jezik i oko imena za naslednika.

Nikola Rumenić

makonda-tracker