Koncert Ivana Bosiljčića u Beogradu

4
Glumac Ivan Bosiljčić posle brojnih uspešnih uloga u mjuziklima, predstavama, filmovima i serijama odlučio je da mu sledeći izazov u karijeri bude prvi samostalni koncert 15. juna u Domu sindikata u Beogradu
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

- Radni naziv koncerta je Ljubav je samo reč, po jednoj od najpoznatijih kompozicija Vojkana Borisavljevića. Uz mene će na ovom koncertu, bolje da kažem muzičko-poetskoj večeri, nastupiti kao gosti iznenađenja moje koleginice glumice koje pevaju. Drage mi gošće i prijateljice, publika će prepoznati kao moje partnerke iz aktuelnih najgledanijih predstava, serija i filmova - kaže Bosiljčić u intervjuu za agenciju Long Play, koja je organizator ovog koncerta.

U Domu sindikata Ivan će se predstaviti sa muzičkim odabirom koji opisuje kao evergrin ovih prostora.

- To znači melodije uz koje su se upoznavali naši roditelji, ciganske romanse, savremene pesme i prepoznatljive numere iz mjuzikala – objašnjava Bosiljčić.

Svesrdnu podršku na koncertu Ivan će imati od vrsnog poznavaoca svakog od ovih muzičkih žanrova, maestra Borisavljevića, koji će predvoditi simfonijski orkestar Stanislav Binički i čiji će muzički aranžmani i kompozicije uobličiti ovo veče.

Šira publika u Srbiji upoznala je Bosiljčića po jednoj od najuspešnijih domaćih serija svih vremena Ranjenom orlu, ali i po ulogama u serijama Ljubav i mržnja, Stižu dolari, Mješoviti brak, Ljubav navika panika... Kao pevač i plesač iskazao se u filmu Darka Bajića Na lepom plavom Dunavu, dok se publika nebrojeno puta mogla uveriti da je postao siguran pevački solista kroz mjuzikle Cigani lete u nebo, Čikago ili Maratonci trče počasni krug Pozorišta na Terazijama, kao i u komadu Jadnici teatra Madlenianum.

- U svojim interpretacijama uvek se oslanjam na pevače koji osećaju i razumeju ono o čemu pevaju. Numere koje ću izvoditi na koncertu 15. juna su one koje ja duboko osećam i kroz koje to najbolje mogu da izrazim - kaže Ivan.

Iako se sprema da sa koncertom Ljubav je samo reč otvori novo poglavlje u svojoj karijeri, Bosiljčić kaže da pri odabiru projekata ne razmišlja o strategijama, teretima i rizicima.

- Radim ono što volim i u čemu se dobro osećam. Imam ljude oko sebe sa kojima delim svoje umetničke stavove, koji žive i rade bez pritiska i okova. Jedini rizik koji može da me zadesi je da živim bez ljubavi, i zato se radujem ovoj večeri na kojoj ću sebe i publiku podsetiti koliko je lepote u nama i oko nas. Moje želje nikada se nisu vezivale za vrtoglave uspehe, epitete najgledanijih, najpopularnijih. Težio sam da radim sa dobrim ljudima inspirativne i maštovite stvari i imao sam sreće da mi se želje ostvaruju. 15. juna odužiću se svojim prvobitnim umetničkim inspiracijama - muzici i poeziji - ističe glumac.

Kada neki glumac propeva i još se odluči za samostalni koncert, mnogima odmah pada na pamet Rade Šerbedžija. Prija li Ivanu ovo poređenje?

- Postoji krug glumaca koji na različite načine sa publikom dele svoju inspiraciju muzikom i poezijom. Mnogi vrsni stihotvorci su zaboravljeni i kada čujem da ih neko oživljava kroz svoju ljubav i u svojoj formi, izuzetno se obradujem. Ovo će biti moj način da učestvujem u ovoj misiji i drago će mi biti ako uspem da postanem jedan od čuvara poezije. Šerbedžija je jedan od prvih koji me je uveo u ovaj umetnički svet svojim umećem i jedinstvenošću - kaže Bosiljčić.

Igrajući predstavu Cigani lete u nebo, u nedelju u Pozorištu na Terazijama, Ivana je zadesio peh - povredio je skočni zglob na nozi zbog kojeg je prisiljen da miruje narednih desetak dana. Ipak poručuje da ni najmanje ne treba sumnjati da će biti potpuno spreman do 15. juna.

- Često ističem da je bavljenje mjuziklom skoro pa sportska disciplina. Dakle, logično je da se dešavaju i sportske povrede. Ova moja će se brzo srediti, publika nema razloga da brine - poručuje Bosiljčić.

Ulaznice za koncert Ivana Bosiljčića 15. juna u begradskom Domu sindikata možete kupiti već od danas na blagajni dvorane, kao i na prodajnim mestima Tiketlajna i Eventima po cenama od 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.

makonda-tracker