Duh tradicije u centru Beograda

0
Od četvrtka, 22. novembra, ljubitelji tradicije ponovo mogu da uživaju u rukotvorinama članica Etno mreže u prostoru Robne kuće Beograd.

Na ovoj svojevrsnoj izložbi radova koji su postali sinonim za rafiniran spoj tradicionalnih tehnika i modernog dizajna, posetiocima će biti predstavljeni odevni predmeti, suveniri i predmeti za opremanje enterijera – radovi žena iz svih krajeva Srbije. Svi predmeti su ručno rađeni unikati, opremljeni adekvatnim pakovanjem i sertifikatima.

Pored galerije i edukativnog centra u Brankovoj 10 i etno galerije na Aerodromu Nikola Tesla, ovo je treće mesto u Beogradu na kome se mogu naći proizvodi Etno mreže, nacionalne asocijacije proizvođača rukotvorina.

Nakon skoro 20 godina Beograđanima i njihovim gostima ponovo su u centru glavnog grada dostupni proizvodi prilikom čije izrade su oživljene stare, zaboravljene tehnike, a koji su uz pomoć dizajnera uobličeni u predmete svakodnevne upotrebne vrednosti. Rukotvorine su istovremeno doprinos oživljavanju starih zanata i prilika za Beograđane i turiste da svoje domove ukrase tradicionalnim motivima.

TAGOVI: izložbaetno
makonda-tracker