Izložba rukotvorina 100 žena - 100 minijatura u Etnografskom muzeju

0
Etno mreža i Privredna banka Beograd pozivaju vas na predstavljanje tradicionalne izložbe rukotvorina 100 žena - 100 minijatura koja će od 16. novembra biti postavljena u Etnografskom muzeju u Beogradu i trajaće dve nedelje.

Treću godinu zaredom udruženje Etno mreža prikazaće, u Etnografskom muzeju u Beogradu, majstorske veštine žena iz cele Srbije u izradi minijaturnih varijanti tradicionalnih rukotvorina.

Pravljenje minijatura zahteva izuzetno poznavanje tradicionalnih tehnika tkanja, veza, zlatoveza, pustovanja, necanja, pletenja, keramike i grnčarije koje je potrebno primeniti u malom formatu.

U izložbe minijatura okolne zemlje kao što su Mađarska i Hrvatska ulažu značajna sredstva, a cilj izložbe 100 žena-100 minijatura jeste da pokaže najbolje što Srbija ima u izradi rukotvorina gotovo zaboravljenim tehnikama i ohrabri institucije i privredu da ulažu u razvoj preduzetničke strane ovih znanja.

Partner izložbe biće Privredna banka Beograd koja je prepoznala značaj tradicionalnih vrednosti i svojim motoom - Budućnost ukorenjena u tradiciji – savršeno se uklapa u tradicionalne, a moderne rukotvorine žena članica Etno mreže.

TAGOVI: etnoizložba
makonda-tracker