neizvesno

Trebao je da postane bogatiji za 8 miliona funti: Šuška se da princ Hari nije dobio novac kraljice majke za 40. rođendan

0

Vojvoda od Saseksa trebao je da nasledi novac od svoje majke princeze Dajane i svoje prabake

POSTAVLJA SE PITANJE DA LI JE NA RAČUN PRICA HARIJA LEGLO 8 MILIONA FUNTI
POSTAVLJA SE PITANJE DA LI JE NA RAČUN PRICA HARIJA LEGLO 8 MILIONA FUNTI foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vojvoda od Saseksa je prošle nedelje napunio 40 godina i iako se ne zna kojim su ga poklonima obasipali njegovi najbliži, izveštaji su ukazivali na to da će dobiti neverovatan poklon čak iz Engleske - veliku sumu novca od njegove prabake, pokojne kraljice majke.

 

Ona ga je ostavilau povereničkom fondu koji je osnovan 1994. godine i Hari je trebao da postane njegov vlasnik čim napuni 40 godina.

 

Originalni izveštaj o Trust Fondu je prvi put objavio Gardijan u aprilu 2002. i otkrio je da će princ Vilijam i Hari dobiti po 8 miliona funti kada napune 40 godina.

U to vreme, procene su bile da kraljica majka na svom računu ima skoro 70 miliona funti.

 

- Ovaj novac je uglavnom došao od investicija koje uključuju slike, vrednu kolekciju Faberžeovih jaja, porcelan i nakit, mada će većina toga biti prosleđena kraljici pošto je deo kraljevske kolekcije - preneo je tada Bi-Bi-Si.

 

Godine 1994., prema izveštajima, ona je dve trećine svog novca odložila u fond za svoje praunuke, koji je u to vreme, osim Vilijama i Harija, uključivao decu princeze Ane Zaru i Pitera Filipsa i ćerke princa Endrua Beatris i Eugenie zajedno sa decom princeze Margaret, vikontom Linlijem i ledi Sarom Čato.

 

HAR8I JE TREBAO DA NASLEDI 8 MILIONA KAD NAPUNI 40 GODINA
HAR8I JE TREBAO DA NASLEDI 8 MILIONA KAD NAPUNI 40 GODINA foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

U novoj epizodi "A rajt rojal podkasta"-a, Andrea Kamano, Emi Grifits i Emili Neš razgovarali su sa kraljevskom autorkom i voditeljkom Viktorijom Marfi o Harijevoj velikoj isplati za rođendan. Tada je Viktorija objasnila da tu nisu potpuno jasne stvar.

 

- Nema dostupnih informacija o ovom fondu. Možda ih nema jer je to privatni novac koji pripada kraljevskoj porodici, a ne javni novac - kaže ona, pre nego što dodaje:

 

- Da stvari budu još zbunjujuće, kako se priča širi internetom, nije potpuno jasno ni da li je Hari dobio taj novac.

 

HARI JE TREBAO DA DOBIJE NOVAC ALI SE O TOME NIGDE NE GOVORI
HARI JE TREBAO DA DOBIJE NOVAC ALI SE O TOME NIGDE NE GOVORI foto: Bav Media / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Na drugom mestu u epizodi, Viktorija otkriva svoje misli o čestitkama kraljevske porodice na društvenim mrežama za Harija.

 

- Na to možete gledati kao na znak da se odnosi odmrzavaju. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Princ Hari je licemeran ili glup?

makonda-tracker