nisu dugo čekali

Nekoliko sati kasnije – znao je ceo svet: Čarls razočaran jer je Hari javio medijima detalje njihovog razgovora

0

Kada su prekinuli vezu, kralj Čarls bio je sigurno raznežen, ali to nije trajalo dugo jer je odmah potom saznao da ljudi širom planete znaju kako je tekao njegov razgovor sa sinom i unucima.

Kralj Čarls III sa sinovima princem Vilijamom i princem Harijem
Kralj Čarls III sa sinovima princem Vilijamom i princem Harijemfoto: EPA / PHILIPPE HUGUEN / POOL

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, javno je izneo mnogo toga što bi članovi britanske kraljevske porodice radije zadržali za sebe, pre svega u autobiografiji "Rezerva".


Međutim, baš kada su mnogi pomislili da su Hari i njegova supruga Megan Markl završili sa iznošenjem privatnosti, nedavno se ponovo dogodilo nešto slično, iako ne direktno.


Kralj Čarls slavi svoj rođendan, kao i svaki britanski monarh, velikom paradom Pozdrav bojama svakog juna, ali je njegov pravi datum rođenja 14. novembra. Prošle godine je tako Čarls napunio 75 godina, a sin ga je pozvao kako bi mu čestitao, a video-pozivu su se pridružili i kraljevi unuci princ Arči i princeza Lilibet, koji su svom deki otpevali rođendansku pesmu i poželeli mu mnogo sreće.

Međutim, ako je Čarls osećao radost i toplinu posle ovog razgovora, to ga nije dugo "držalo" – posle samo nekoliko sati sve je dospelo do medija.

 

Kralj Čarls III
Kralj Čarls IIIfoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Saznala sam da je kralj bio zaista razočaran u novembru, kada ga je Hari pozvao da mu poželi srećan 75. rođendan i dao deci da otpevaju pesmu svom deki kog inače ne viđaju – ispričala je poznata komentatorka prilika u kraljevskoj porodici Rebeka Ingliš u podkastu "Palace Confidental".


Nekoliko sati kasnije, to je od Saseksovih stiglo do njihovih dragih medija, a to je za kraljevsku porodicu zaista bilo prelaženje granice jer je tako malo u njihovim životima stvarno privatno – kaže ona.


Ona je napomenula da, uz to što se veliki deo njihovih života odvija u javnosti, članovi kraljevske porodice su uvek okruženi i osobljem, a telefonski razgovori su retke prilike kada mogu da se opuste i imaju privatnost.

 

Princ Hari, vojvoda od Saseksa
Princ Hari, vojvoda od Saseksafoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Tenzije između princa Harija i njegovih bližnjih, naročito nakon objavljivanja memoara, dostigle su vrhunac, pa tako on poslednji put kad je bio u Londonu nije video nikoga od njih, pa čak ni oca. Čarls tada nije imao vremena za mlađeg sina, ali je uspeo da se sastane s jednom velikom zvezdom.

 

BONUS VIDEO

Koliko je novca dao kralj Čarls za obnovu Hilandara?

 

makonda-tracker