uspomene ne blede

Danas slavi 40. rođendan, a ovo su trenuci koji su mu obeležili život: 10 najlepših fotografija princa Harija sa majkom

0

Hari je oduvek ima veoma blizak odnos sa majkom, a čini se da je baš on nasledio njenu narav

USPOMENE IZ DETINJSTVA PRINCA HARIJA
USPOMENE IZ DETINJSTVA PRINCA HARIJA foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Princ Hari danas slavi svoj 40. rođendan pa ne čudi što je već danima glavna tema u medijima. Zategnut odnos sa ocem, bratom i ostatkom kraljevske porodice neiscrpna je tema o kojoj se piše gotovo svakog dana.

 

Iako sa ocem, bratom, snajom gotovo da ne govori princ Hari ima dobre odnose sa rodbinom svoje majke princeze Dajane. Njen brat Čarls Spenser pozvao je Harija da za predstojeći Božić dođe u Britaniju sa svojom porodicom kako bi zajedno proveli praznike.

 

To samo govori u prilog činjenici da je Hari uvek bio blizak, bliži od Vilijama sa majkom, a ovo su neki od momenata koji su bili jako značajni u životu Harija i njegove majke Dajane.

Fotografija nakon rođenja

 

Čarls i Dajana dočekali su svog drugog sina, princa Harija, u krilu Lindo bolnice Svete Marije Padington 15. septembra 1982. godine.

Rane godine


Vilijam i Hari su odrasli u Kensingtonskoj palati u Londonu, a porodica je živela u apartmanima 8 i 9. Majka je uvek bila uz njih o čemu svedoči i veliki broj njihovih zajedničkih fotografija koje se mogu pronaći na društvenim mrežama.

Vreme za igru


Hari gleda u kameru dok jaše svog konja za ljuljanje u svojoj igraonici u Kensingtonskoj palati 1985. godine.

Zabava sa mamom


Porodica je svoje vreme delila između Londona i Čarlsovog doma u Glosterširu, Hajgrouva, što im je omogućilo više privatnosti. Dajana je često viđana kako nosi mladog Harija a te fotografije i danas čine da se rastopite od ljubavi.

Prvi dan u vrtiću


Mali Hari je izgledao entuzijastično prvog dana u vrtiću Mrs Minors u Londonu.

Porodični odmor


Mazi se sa mamom dok su uživali na porodičnom odmoru na Majorci 1986.

 

Prvi dan u školi


Hari se pridružio velikom bratu Vilijamu u školi Veterbi u Noting Hilu u Londonu 1989.

Kraljevsko putovanje


Jedna od Harijevih prvih zvaničnih inostranih poseta bila je Kanadi 1991. Dajana je povela svoje sinove Vilijama i Harija na izlet brodom da vide Nijagarine vodopade.

 

 

Uvek uz svoju decu 

 

Čarls i Dajana su se razdvojili do 1992. godine, a Vilijam i Hari su obojica bili u školi Ludgrouv u Berkširu do 1994. godine.

 

Princeza je koristila svaki slobodan trenutak da ga provede sa sinovima, a često su zajedno viđani u dugim šetanjama. Dajana je svojoj deci do poslednjeg dana bila velika podrška.

 

 

Bliska veza majke i sina nikada nije nestala

 

I dan danas Hari često govori o svojoj majci sa tugom i željenjem u glasu. Svaku priliku koristi da ode u kuću u kojoj je odrasla, a nedavno je nakon što je posetio ujaka Čarlsa postetio i majčin grob.

 

Uprkos činjenici da već godinama nije među živima, princ Vilijam i Hari vode računa da se uspomena na njihovu majku sačuva od zaborava.

 

Osim toga, ljudi su Dajanu toliko voleli da će još mnogo godina živeti kao uspomena na jedno plemenito, ali nesrećno biće koje je svoj život okončalo pre nego što je to iko očekivao. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Stručnjak za govor tela o Hariju i Megan

 

 

makonda-tracker