šta vi mislite?

Ovo je "meganizacija kraljevske porodice": Detalj u najnovijem snimku Kejt Midlton koji mnogi ne žele da vide

0

Nakon što je sve obradovala vest da je supruga princa Vilijama ostavila hemioterapiju iza sebe, novinari analiziraju detaljno njen snimak i primećuju nešto interesantno.

Kejt Midlton u najnovijem porodičnom snimku saopštava da je završila s hemioterapijom
Kejt Midlton u najnovijem porodičnom snimku saopštava da je završila s hemioterapijomfoto: The Prince and Princess of Wales, Youtube Printscreen

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, saopštila je pre nekoliko dana da je njena višemesečna "preventivna hemioterapija" konačno završena.


Nakon teških devet meseci kroz koje je prošla njena porodica posle djiagnoze raka s kojom se Kejt suočila, princ i princeza od Velsa podelili su emotivan porodični video, sastavljen od kompilacije snimaka na kojima oni uživaju u prirodi sa svojom decom.


Sve prati glas Kejt Midlton, koja se osvrnula na bolan period i s optimizmom gleda na budućnost, uz snimke na kojima trčkara i šeta šumom u jednostavnim haljinama.

Proteklih devet meseci bilo je neverovatno teško za nas kao porodicu. Život kakav poznajete može se promeniti u trenu i morali smo da pronađemo način da plovimo olujnim vodama i nepoznatim putem – objasnila je Kejt Midlton.

 

Šta je sporno u novom snimku Kejt Midlton?


I dok se fanovi kraljevske porodice raduju zbog lepih vesti, mnogo pažnje privukao je članak koji je za The Guardian napisala poznata novinarka Marina Hajd, koja pomenuti snimak smatra diskutabilnim.


Žena koja je upravo prošla kroz hemioterapiju oseća se obaveznom da je snimaju u žitnom polju kako bi umirila javnost? Šta to govori o monarhiji i o nama? – piše ona.


Kako je ona istakla, princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, i sami su delili slične snimke i fotografije, pa je ovo definitivno stil supruge princa Harija, smatra Hajdova, koja veruje da je uticaj Megan Markl na kraljevsku porodicu još uvek jak.

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton, princ i princeza od Velsa
Princ Vilijam i Kejt Midlton, princ i princeza od Velsafoto: The Prince and Princess of Wales, Youtube Printscreen

Takođe, primetila je da mediji blagonaklono gledaju na svet što radi Kejt Midlton.


Isti kritizeri koji preziru bosonogi kalifornijski sadržaj Harija i Megan odbijaju da obrate pažnju na stil snimka Velsovih i primete da se "meganizacija" kraljevske porodice ubrzano nastavlja – piše poznata novinarka. – Stvari koje rade Bekamovi su dobre kada to rade članovi kraljevske porodice, a prodaja krune je aktivnost od koje mediji verovatno najviše profitiraju. To objašnjava veliki deo velikodušnoti prema Kejtinom najnovijem videu.

Kako je snimljen najnoviji video Kejt Midlton?


Iako je cilj da snimak prikaže jednostavnu svakodnevicu porodice, on ne deluje kao da je nastao spontano, napominje Hajdova.

1 / 7 Foto: The Prince and Princess of Wales, Youtube Printscreen

Umesto toga, njegov nastanak je uključivao profesionalnu ekipu i opsežnu postprodukciju, pažljivu upotrebu filtera, efekte usporenog snimka i prelaze sa širokih kadrova na zrnaste scene koje podsećaju na stare filmove.


Ova novinarka dodaje da video deluje kao pokušaj da se kraljevska porodica predstavi na društvenim mrežama pod sopstvenim uslovima, nakon što je početkom godine na njima "lov na Kejt postao zabavan globalni, krvavi sport".

 

Ovaj članak privukao je mnogo pažnje na društvenoj mreži Iks, gde fanovi Megan Markl ističu da je sve što je Marina Hajd napisala očigledno, ali da "kopija ne može da bude kao original", dok obožavaoci Kejt Midlton ističu da njen video ni na koji način ne podseća na Saseksove.
 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker