sve se promenilo

Slikala se za Plejboj, otišla u Indiju, pa rodila malog Teslu: Gde je danas i kako izgleda glumica Marija Jakšić?

0

Slovila je za jednu od naših najlepših glumica, ali je ipak odlučila da sve ostavi i krene u jedan potpuno nov, drugačiji život 

MARIJA JAKŠIĆ SE ODSELILA IZ SRBIJE I ŽIVI POTPUNO DRUGAČIJIM ŽIVOTOM
MARIJA JAKŠIĆ SE ODSELILA IZ SRBIJE I ŽIVI POTPUNO DRUGAČIJIM ŽIVOTOMfoto: Youtube Printscreen / Pink

Glumica Marija Jakšić opčinila je domaću  publiku brojnim ulogama koje je odigrala na početku svoje glumačke karijere.

 

Njen uloge u filmovima "Mala noćna muzika", "Kordon", "Mi nismo anđeli 2", ali i seriji "Mješoviti brak", donele  su joj velikuk popularnost, ali je ona na veliko iznenađenje mnogih ipak odlučila da digne ruke od glume i da krene nekim potpuno novim stazama života.

 

Marija je načinila jedan vrlo smeo potez u svojoj ranijoj karijeri slikavši se za Plejboj, ali je kasnije shvatila da zapravo slava nije nešto što ona zaista želi. Nakon što je upoznala svog budućeg supruga, instruktora joge Markusa Venigera, njen pogled na svet se promenio.

Donela je odluku da s njim stvara porodicu i bila spremna da ode na kraj sveta. Ipak, nije otišla baš toliko daleko, ali jeste nov život započela u Indiji.

 

- Otišla sam iz zemlje zato što više nisam bila srećna i nije me ispunjavao glumački poziv. U međuvremenu sam se udala za Markusa Venigera, svetski poznatog učitelja joge, s kojim sada držim časove te drevne metode samorazvoja - rekla je Marija jednom prilikom za Blic.

Njih dvoje su bili u vezi četiri godine pre nego što su odlučili da se obavežu jedno drugom na večnu ljubav 2015. godine. Ubrzo su dobili i sina, a ime koje mu je glumica dala iznenadilo je mnoge - Nikola Tesla. 

 

- Tokom trudnoće je bilo najinteresantnije suočavanje sa sobom. Tada sam mogla da vidim sve svoje slabosti i stalno sam bila u situaciji da dodirujem sopstvene limite. Bilo je to veoma interesantno. Međutim, postoji taj rolerkoster emocija zbog hormonskih valova koji nas žene zapljuskuju tokom trudnoće i kasnije, dok dojimo. Najveća je radost imati dete. Imam 38 godina i mnogo sam srećna što sam postala majka mirnom, a opet aktivnom i jako nasmejanom dečaku kakav je Tesla - ispričala je tada glumica.

O ovom događaju pisali su brojni srpski mediji, a potom su se dotakli načina života naše glumice.

 

- Nemam problem komfora, niti uklapanja. Živela sam u luksuznim apartmanima, na brodovima, u seljačkim kućama, šatorima, spavala u pećinama na oblim stenama, mnogo toga sam iskusila. Interesuje me spiritualni i isceliteljski put, zdrava ishrana, joga, tihovanje, druženje sa svetim ljudima, putovanje, a najviše unutrašnje poniranje - rekla je Marija za Hello.

 

Marija se lepo uklopila u život u Indiji, gde se družila sa ljudima iz raznih oblasti duhovnog života, a veliko interesovanje pokazala je i za istočnjačku filozofiu i medicinu.

 

MARIJA SE BAVI DUHOVNOŠĆU, OBOŽAVA JOGU
MARIJA SE BAVI DUHOVNOŠĆU, OBOŽAVA JOGU foto: Facebook

Počela je da praktikuje Kalari payattu – najstariju borilačku veštinu, a četiri godine je studirala za ajurvedskog vital point terapeuta. Godine 2009. definitivno se opredelila za Iyengar jogu.

 

Nakon toga se vratila u Srbiju gde je pokušala da ovu veštinu implementira i u naše društvo. Postala je predsednica Srpske Iyengar Yoga asocijacije, a u Beogradu i Podgorici je vodila školu joge.

 

Bonus video:

5 asana za zdrav život

 

makonda-tracker