dugo isčekivano

Nakon 2 godine ponovo na okupu: Princ Hari u tajnosti doputovao u Britaniju i susreo se s bratom

0

Povod koji ih je ujedinio nije lep, ali je to bila prilika da braća izglade narušene odnose

HARI I VILIJAM SU SE KONAČNO SRELI POSLE DVE GODINE
HARI I VILIJAM SU SE KONAČNO SRELI POSLE DVE GODINE foto: Profimedia

Princ Hari i princ Vilijam ponovo su se okupili na sahrani svog ujaka. Braća nisu viđena zajedno od krunisanja kralja Čarlsa III, a izveštaji sugerišu da su se sve ovo vreme držali na distanci jedan od drugoga.

 

Vojvoda od Saseksa je diskretno doleteo iz Sjedinjenih Država da bi prisustvovao sahrani u Velikoj Britaniji. Međutim, pisanja stranih medija sugerišu da ponovno okupljanje nije bilo tako "toplo" kao što je nekada bilo.

 

Uprkos svim razlikama i neslaganjima koja ih dele, braća su bila ujedinjena u odavanju počasti svom ujaku na sahrani koja je upriličena u Norfolku. 

Ponovni susret princa Harija i Vilijama


Kako piše The Sun, Hari i Vilijam su se nakratko sastali u sredu kada su viđeni zajedno na sahrani lorda Roberta Felouza u Snetišamu u Norfolku. Međutim, tenzije među njima su bile evidentne, tvrde očevidci.

 

- Čak su stigli u tajnosti - rekao je jedan insajder za The Sun. Drugi izvor je pomenuo da ih je video tek na kraju službe u crkvi Svete Marije.

 

Ranije su Harijevi predstavnici izjavili da otuđena kraljevska porodica neće prisustvovati sahrani. Kao rezultat toga, mnogi stručnjaci su spekulisali da bi Vilijamovo prisustvo moglo da stvori neprijatnu situaciju, čak i ako bi želeo da prisustvuje.

Iza lorda Felouza ostalo je troje dece — Laura, Aleksandar i Elenor — koji su Vilijamovi i Harijevi rođaci

 

Tokom zajedničkog pojavljivanje kraljevske braće obojica su mirno sedeli u zadnjem delu crkve. Bio je to težak trenutak za celu porodicu. 

 

Prema izvorima bliskim porodici, iako je ovaj događaj ujedinio ponovo braću, svaka nada za ponovno pomirenje je isčezla, jer su bili veoma udaljeni i hladni jedan prema drugom.

 

HARI I VILIJAM SE NISU SRELI PUNE DVE GODINE
HARI I VILIJAM SE NISU SRELI PUNE DVE GODINE foto: Profimedia

- Veoma smo srećni što možemo da potvrdimo da su oba princa bila tamo - rekao je porodični prijatelj za The Sun, ali očekivana toplina ponovnog okupljanja je izostala.

 

Ovaj susret dogodio se prvi put od maja 2023. godine, kada su zajedno bili na krunisanju njihovog oca, kralja Čarlsa III. Čak i tada, njihove interakcije su bile minimalne, nagoveštavajući nerešena pitanja koja muče njihovu vezu od 2016.

 

Napetost, za koju se veruje da je počela kada je Vilijam izrazio zabrinutost zbog Harijeve veze sa Megan Markl koja se brzo razvija, vremenom se samo produbljivala, a kulminirala je Harijevom i Meganinom javno objavljenom odlukom da se povuku iz svojih kraljevskih uloga 2020.

 

BRAĆA SU SE SRELA, ALI NISU UOPŠTEN KOMUNICIRALI MEĐUSOBNO
BRAĆA SU SE SRELA, ALI NISU UOPŠTEN KOMUNICIRALI MEĐUSOBNOfoto: Profimedia

Iako je ranije ove godine bilo tračaka nade, posebno nakon navodno pozitivnog sastanka između Harija i kralja Čarlsa nakon što mu je dijagnostifikovan rak, čini se da su te nade izbledele.

 

Izveštaji sada pokazuju da se komunikacija između Harija i njegovog oca pogoršala, a brojni Harijevi pozivi su navodno ostali bez odgovora.

 

Dodatna složenost, Harijeva zabrinutost za bezbednost Megan i njihove dece – princa Arčija, 5 i princeze Lilibet, 3 – navodno je ostala nerešena od strane kraljevske porodice. Ovaj nedostatak podrške samo je povećao jaz između Harija i ostatka kraljevskog doma.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Čarls će morati još godinama da vlada

 

makonda-tracker