nije joj bilo lako

"Mislila sam da ću umreti od tuge!" Bolna ispovest ćerke Verice Rakočević o smrti sina

0

Bili su to dani kad ništa nije moglo da joj vrati osmeh na lice 

ISPOVEST ELENE KARAMAN O PREMINULOM SINU
ISPOVEST ELENE KARAMAN O PREMINULOM SINU foto: Instagram / elenakaraman.essence

Jedna od najpoznatijih srpskih dizajnerki enterijera Elena Karaman, ćerka Verice Rakočević prošla je kroz veoma težak i traumatičan period života i uprkos tome što je za nju to veoma bolna tema više puta je u javnosti govorila o tome.

 

Velika tuga uselila se u Elenino srce nakon što je njen naslednik, koji je svega 13 godina preminuo. To je bol koju samo majka može da spozna, ali je nakon izvesnog vremena morala da krene dalje.

 

Naime, Elena se porodila u Valensiji, a nakon komplikacija koje su nastale njen sin Andrea ustanovljeno je da dečak ima celebralnu paralizu. Elena je ispričala da su lekari propustili da pruže adekvatnu pomoć odmah nakon porođaja, što je dodatno pogoršalo situaciju.

- Desilo mi se poslednje što sam mogla da pretpostavim, porođaj se iskomplikovao i moje dete se rodilo sa cerebralnom paralizom. Nikada nismo ni saznali šta se zapravo desilo. Koliko su lekari pogrešili, a koliko se sudbina poigrala sa nama, verovatno nikada nećemo saznati. Intimno mislim da je osnovni problem bio u tome što nisu našli za shodno da dete, koje je rođeno pet nedelja ranije, stave u inkubator, oslanjajući se na njegovu telesnu težinu. Kako sam ja proučila sve moguće medicinske leksikone i prošpartala sve svetske pedijatrijske klinike, ispostavilo se da lekari ne samo što odmah posle porođaja nisu odreagovali kako je trebalo, nego mu čak ni valbulu za hidrocefalos koji je naknadno dobio nisu ugradili na vreme. Kada je Andrea napunio osam meseci potvrdili su ono u šta sam ja odavno sumnjala - dijagnoza je bila cerebralna paraliza. Nisam morala da čekam da dete napuni osam meseci, da bih konstatovala da sa njim i te kako nešto nije u redu, jer možda ne umem što-šta, ali majka da budem definitivno znam - ispričala je ona jednom prilikom.

 

ELENA SE JEDVA OPORAVILA OD SMRTI SINA
ELENA SE JEDVA OPORAVILA OD SMRTI SINA foto: Antonio Ahel / ATAImages

- Danas kad pričam o tome, čini mi se kao da se to dešavalo nekom drugom, a tada, nakon cele te bitke za koju se ispostavilo da je izgubljena, bar tri meseca nisam izašla iz kuće. Moje su se misli vrtele u suicidnom krugu i ja sam vegetirala kao biljka. Imala sam stravičnu potrebu da mi neko nešto kaže... A šta, ne znam. Vapila sam za rečima koje bi mi makar malo ublažile bol. Često sam nalazila utehu u razgovorima sa ljudima koje je mučila ista muka, od nekih sam saznala da su zajedno nekako uspeli sve to da prebrode. Reči koje sam tada tražila čula sam mnogo vremena kasnije, od nekoga koga sam jedva poznavala, kome danas zahvaljujem na svoj sreći - navela je.

- Bilo je momenata kada sam mislila da ću umreti od tuge. Tuga, sati i sati ništavila i praznine, depresija, patnja... Ništa nije moglo da promeni tok bolesti mog deteta. Međutim, Svevišnji nas očito ne stavlja na iskušenja veća od onih koje možemo podneti, pa sam se nekako, uz pomoć lekara i Luleta, moju zvezdu vodilju, uhvatila u koštac sa definisanjem problema. Zapravo prihvatanjem činjeničnog stanja - pričala je ćerka Verice Rakočević, čiji je bolesni sin živeo u Valensiji kod prijatelja, koji su izgubili sina u sedamnaestoj godini.

 

Eleni je nakon ove velike tragedije bila potrebna podška, pa je odlučila da se preseli u Beograd. U svom gradu započela je novi život, a danas uživa u luksuznoj vili koju je nedavno kupila, a potom renovirala prema svojim afinitetima.

ELENA SADA ŽIVI U VILI NA KOSMAJU
ELENA SADA ŽIVI U VILI NA KOSMAJU foto: Elena Karaman Instagram

Iako se Elena retko kad pojavljuje u javnosti, a još manje otkriva detalje iz privatnog života, zna se da je u vezi sa fotografom Dušanom Reljinom.

 

Budući da joj je majka godinama bila oslonac u životu često su je pitali ljudi o tome šta misli o tome što je njena majka Verica u vezi sa čak 35 godina mlađim Veljkom Kuzmančevićem.

 

U više navrata Elena je rekla da podržava majku i da je ona srećna ako je njena majka srećna. 

 

- Mogla je i za ženu da se uda, meni bi bilo drago! Uopšte nemam problem sa tim. Ako je ona srećna, i ja sam srećna - rekla je ona jednom prilikom za Mondo.

 

Bonus video:

Elena Karaman uputila emotivnu poruku preminulom sinu

 

 

makonda-tracker