shvatio je kasnije

"Mislim da je to bila GREŠKA": Ispovest Peđe Mijatovića o propalom braku s Elenom Karaman

0

Krajem devedesetih jedna od najvećih sportskih zvezda u našoj zemlji bio je fudbaler Predrag Peđa Mijatović, koji se mlad oženio jednom od najlepših Beograđanki i ćerkom čuvene dizajnerke Verice Rakočević

Predrag peđa mijatović na crvenom tepihu
Predrag peđa mijatović na crvenom tepihufoto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nekadašnji as Partizana i Real Madrida i čuveni crnogorski fudbaler Predrag Peđa Mijatović ne priča često o svom privatnom životu, a jednom prilikom se prisetio prvog braka.


On je, godinama pre nego što je upoznao današnju suprugu Anetu, bio u braku s Elenom Karaman, danas poznatom dizajnerkom enterijera i, inače, ćerkom kreatorke Verice Rakočević.


Kako je Elena pričala, oni su se upoznali u jednom restoranu, dok je ona završavala Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon kraće veze odlučili su vrlo mladi da se venčaju. Prema rečima dizajnerke, njeni roditelji nisu bili oduševljeni jer se ona udaje sa samo 19 godina, a ne zna kako su reagovali Mijatovićevi roditelji.

 

I sam fudbaler danas kaže da misli da su Elena i on prenaglili.


– Ne znam da li sam slomio srce mnogim ženama, mislim da nisam. Obično se fudbaleri zbog načina života i brzog sazrevanja, obično se odluče na taj korak ženidbe i stvaranja porodice vrlo mladi. To je bio slučaj sa mnom. Oženio se dobio dete i fokusirao se na karijeru. Možda da mogu ponovo da se vratim, verovatno ne bih napravio nešto slično – rekao je Mijatović.

 

predrag peđa mijatović godinama je živeo u španiji
predrag peđa mijatović godinama je živeo u španijifoto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / Profimedia

Kako je on istakao, za fudbalere je bilo normalno da se žene vrlo mladi i potom koncentrišu na karijeru.


– Ali to je tada bilo potpuno normalno i kad analizirate sve neke bivše fudbalere tog mog doba, onda je to manje-više isto – 21, 22, 23 godine, klinci koji su fokusirani na fudbal, ožene se mladi, gomila od njih napravi grešku, kao što sam napravio ja, pa se razvedu, pa svašta nešto, ali to je normalno za fudbalera tih godina – rekao je u intervjuu za Unu.


Svoj prvi brak Mijatović danas danas ocenjuje kao grešku, a to je, kaže, shvatio tek nakon razvoda.

 


Iz ove perspektive mislim da je bila greška, jer sam se posle šest-sedam godina razveo. Svaki razvod shvatiš da si pogrešio. Tada nisam znao da je greška, ali iz ove perspektive kažem da je greška i to tako treba shvatiti, nikako drugačije. Ne samo što si mlad, nego te i profesija navodi da ne možeš da se koncentrišeš da si tu – prisetio se Mijatović.

 

– Ja sam bio fanatik, došao sam u Partizan, imao tih šest meseci krize, i moj fokus je bio da budem ono što se od mene očekuje i on da tu nema prostora za neke druge stvari. I kad vam neko nešto predloži, po difoltu kažem važi, ali nisi koncentrisan na to, fokus je bio fudbal.


Elena i Predrag su, inače, dobili dvoje dece – Luku i Andreju, a njihov mlađi sin rođen je sa cerebralnom paralizom i preminuo 2009. godine.


BONUS VIDEO

PREDRAG MIJATOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Greška je bila kod OVIH igrača, šanse za prolaz su MINIMALNE

 

makonda-tracker