za ne poverovati

Da li ste znali da najlepša žena na svetu nosi cipele u broju 44? Slavna glumica ponosno korača u njima – i nije jedina

0

Neke od najlepših dama na svetu imaju neobično velika stopala, ali to im ne narušava samopuzdanje.

Monika Beluči ima iznenađujuće veliko stopalo
Monika Beluči ima iznenađujuće veliko stopalofoto: SGP / ddp USA / Profimedia

Znate li onaj osećaj kada vam se neke cipele toliko dopadaju da biste ih kupile iste sekunde, ali u radnji nema vašeg broja?

 

Prema istraživanjima New York Timesa početkom 20. veka prosečna žena je nosila cipele u broju 36 ili 37, da bi se već 60-ih taj broj povećao na 40.

 

Danas, mnoge dame imaju stopalo koje prevazilazi veličinu 40, a neke od najpoznatijih i najlepših žena sveta spadaju upravo u ovu grupu!

 

U svetu glamura i sjaja, gde je svaka sitnica pod lupom, često se zaboravlja da i najlepše žene na svetu mogu imati osobine koje nisu u skladu sa stereotipima o savršenstvu.

 

Jedan od takvih primera su slavne lepotice koje nose iznenađujuće velik broj cipela, ali ih to ni najmanje ne sprečava da zrače samopouzdanjem i šarmom.

 

Poznata glumica Anđelina Džoli, čuvena po svojoj besprekornoj lepoti i humanitarnom radu, nosi broj 42. Ista veličina obuće krasi i noge Ume Turman, holivudske dive koja je svojim neobičnim izgledom osvojila milione fanova širom sveta.

 

Džolijeva ima velika stopala, ali je i visoka
Džolijeva ima velika stopala, ali je i visokafoto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Njima se pridružuje i Sindi Kraford, supermodel koji je obeležio modnu scenu 90-ih godina, dokazujući da velika stopala nisu prepreka za elegantan izgled na crvenom tepihu.

 

Sindi Kraford takođe nosi 42
Sindi Kraford takođe nosi 42foto: Instagram/printscreen

Idemo korak dalje, Pariz Hilton, bogata naslednica i modna ikona, nosi broj 43, kao i oskarovka Kejt Vinslet, koja nas neprestano oduševljava svojim talentom i prirodnom lepotom. Ove dame ne samo da su ponosne na svoja stopala, već i hrabro nose svaki par cipela, bez obzira na veličinu.

 

Glumica Kejt Vinslet ima nogu u broju 43
Glumica Kejt Vinslet ima nogu u broju 43foto: Jeff Moore / PA Images / Profimedia

Ipak, najlepša žena na svetu Monika Beluči, nosi neverovatan broj 44. Njena sofisticirana lepota i gracioznost nikada nisu dovedene u pitanje, čak ni kada je reč o veličini obuće.

 

Najlepša žena na svetu nosi broj 44
Najlepša žena na svetu nosi broj 44foto: Gabe Ginsberg / Getty images / Profimedia

Monika je pravi primer kako se samopouzdanje i elegancija ne mere u brojevima cipela, već u stavu i načinu na koji nosimo sebe.

 

Belučijeva se ne stidi da pokaže svoja stopala
Belučijeva se ne stidi da pokaže svoja stopalafoto: Mimmo Carriero/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ove slavne dame dokazuju da su prava lepota i samopouzdanje van svih standarda i očekivanja. Njihova pojava na crvenom tepihu, u najlepšim haljinama i cipelama, i dalje ostavlja sve bez daha, a broj stopala? To je samo još jedna zanimljiva činjenica koja ih čini jedinstvenim.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Sloboda Mićalović o Moniki Beluči

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker