vredi pročitati

Najlepša žena na svetu uskoro puni 60: 5 citata Monike Beluči koji će vam promeniti perspektivu o starenju i prolaznosti

0

Monika Beluči pravi je primer žene koja stari dostojanstveno i u jednoj ličnosti spaja lepotu spolja i iznutra.

Monika Beluči u septembru puni 60
Monika Beluči u septembru puni 60foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Italijanska glumica Monika Beluči nadaleko je čuvena po svojoj izuzetnoj prirodnoj lepoti i šarmu koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

Još u ranoj mladosti proglašena je za jednu od najlepših žena na svetu, a tu titulu zadržala je i do dana današnjeg.

 

Italijanska gracija u septembru ove godine puni 60, ali kako i sama kaže prolaznost vremena nije nešto što je plaši.

 

Lepa Monika nedavno je dala intervju u kom se, između ostalog, osvrnula i na temu starenja, a sve to u susret svom 60. rođendanu koji je očekuje 30. septembra.

 

Na pitanje kako će proslaviti ovaj jubilej, slavna Italijanka odgovorila je da još uvek ne zna. Ipak, jedno je sigurno – u životu Belučijeve slavlje je uvek dobrodošlo.

 

– Nemam pojma, ali ću svakako rado to proslaviti. Ne samo da sam još uvek ovde, već uživam u godinama u kojima nastavljam da otkrivam mnoge stvari – rekla je ona. 

 

Monika važi za jednu od najlepših žena sveta
Monika važi za jednu od najlepših žena svetafoto: MEDUSA FILM-MIRAMAX FILMS - Album / Album / Profimedia

Kako najlepša žena sveta podnosi godine koje prolaze i bore koje sa njima dolaze, otkrila je u nastavku intervjua.

 

– Rekla bih da protiv vremena ne možete da ratujete, ono je daleko jače od vas. Ne preostaje vam ništa drugo nego da se dogovorite, da potpišete primirje i da se nadate da će vreme pokazati milost. Volela bih da budem referentna tačka za one mlađe od mene, kao što su moji 80-godišnji prijatelji bili i jesu meni – zaključila je Monika.

 

Na temu prolaznosti fizičke lepote i važnosti onoga što nas krasi iznutra fatalna brineta govorila je više puta, a svaka njena poruka izuzetno je važna za sve žene preko 50. i pogađa pravo u centar.

 

Belučijeva je živi dokaz da žena može da stari dostojanstveno
Belučijeva je živi dokaz da žena može da stari dostojanstvenofoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

– Kada imate 50 ili 60 godina, nemate iste potrebe kao kada imate 20 godina. Godine nam daju drugačiju perspektivu – smatra bivša supruga Vensana Kasela.

 

– Nikada više ne bih želela da imam dvadeset godina. Sada sam mnogo srećnija nego tada, jer u tim godinama tek upoznajemo sebe, pokušavamo da shvatimo ko želimo da budemo, patimo od sumnje u sebe. Sada tačno znam šta mi treba i bez čega mogu da živim – izjavila je ona jednom prilikom.

 

Prema rečima slavne glumice, starenje je proces koji ne možemo zaustaviti, već je najbolje sa njim se pomiriti i biti zahvalan na svakom novom danu koji nam život pruža.

 

Unutrašnja lepota bitnija je od spoljašnje prema njenim rečima
Unutrašnja lepota bitnija je od spoljašnje prema njenim rečimafoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

– Moramo da se pomirimo sa ovim. Ovo moramo smatrati srećom: ako ostarimo, to znači da živimo dug život. Duša raste kada telo vene – mudro je zaključila Belučijeva.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Sloboda Mićalović o dolasku Monike Beluči u Čortanovce

 

 

 

 

makonda-tracker