rade li to namerno?

"To je prokleto nepristojno!" Princ Vilijam "uvređen" zbog toga kako Hari i Megan nazivaju njegovu suprugu

0

Čak i u poruci koju su joj uputili nakon što su saznali da ima rak, princ Hari i Megan Markl navodno su nazvali princezu od Velsa onako kako ona godinama insistira da je ne zovu.

Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari i Megan Markl nakon smrti kraljice Elizabete II
Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari i Megan Markl nakon smrti kraljice Elizabete IIfoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Odnosi u britanskoj kraljevskoj porodici su već godinama narušeni, a otkako su princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, napustili položaje radnih, viših članova 2020, čini se da se pomirenje ni ne nazire.


Posebno je to slučaj kada je reč o princu Hariju i njegovom starijem bratu i prestolonasledniku princu Vilijamu, koji imaju mnogo tačaka sporenja.
Kako sada pišu mediji, jedna od njih je i to kako Saseksovi nazivaju Vilijamovu suprugu Kejt Midlton.


Iako je ona danas Ketrin, princeza od Velsa, svet ju je tokom duge veze s Vilijamom upoznao kao Kejt Midlton, pa je uglavnom mediji i javnost tako nazivaju, kao i Hari i Megan. Međutim, štampa piše da ona preferira da je zovu Ketrin i da je to zamolila i sopstvene prijatelje pre nego što se udala za princa.

Zbog toga se Vilijam navodno uvredio kada su princ Hari i Megan javno nazvali njegovu suprugu Kejt "čak i kada su joj uputili želje za brzim ozdravljenjem nakon što joj je dijagnostikovan rak", tvrdi prijatelj kraljevskog para.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa, na Vimbldonu 2024.
Kejt Midlton, princeza od Velsa, na Vimbldonu 2024.foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Vilijam se uvredi kada ljudi Ketrin zovu "Kejt" – kaže osoba bliska princu i princezi od Velsa za The Daily Beast. – To je prilično jednostavna želja ako želite da je poštujete. Siguran sam da Megan ne bi volela da je Vilijam javno naziva "Megan Markl".


– Naravno da je to potpuno trivijalna stvar, ali oni koji poznaju Vilijama znaju da je to jedna od stvari koje ga iritiraju. Iritiranje u trenutku dok prolazi kroz to da mu žena ima rak čini se potpuno nepotrebnim i namernim – dodaje neimenovani izvor.


Još jedan prijatelj para je dodao da je bilo "prokleto nepristojno" što su princ Hari i Megan nazvali princezu Kejt.


Niko ne kaže da je to odgovorno za nevolje, ali namerno nazivati nekoga imenom koje mu se ne dopada je prokletno nepristojno – ističe anonimna osoba. – Ako Hari i Megan ozbiljno planiraju da reše probleme, dobar prvi korak bi bio da je zovu Ketrin.

 

Princ Vilijam, Kejt Midlton, Megan Markl i princ Hari
Princ Vilijam, Kejt Midlton, Megan Markl i princ Harifoto: EPA-EFE/STRINGER

Kako pišu britanski mediji, supruga princa Vilijama je zahtevala od svoje okoline da prestane da je zove Kejt 20008, dve godine pre nego što je isprošena.


Princ Hari je, inače, u svojoj knjizi "Rezerva" otkrio da je kralj Čarls III zahtevao od nje da promeni način pisanja svog imena kako ne bi imali iste inicijale, odnosno da ime Ketrin piše "Katherine" umesto "Catherine", kako ne bi delili slovo "C" iz njegovog imena Čarls (eng. Charles). Vojvoda od Saseksa piše i da je tada pričao sa starijim bratom o ovome.


Okrenuo sam se prema Viliju, pogledao ga u stilu "Čuješ li ti ovo", a njegovo lice je bilo potpuno bezizražajno – piše Hari.

 

BONUS VIDEO

Šta je Čarls šapnuo Vilijamu na krunisanju?

 

makonda-tracker