Seka Aleksić: Čuvajte našu planetu!

0
Svesna svoje popularnosti, temperametna pevačica novim spotom za pesmu Ale, ale poručuje: Sa istom strašću sa kojom ljubite, čuvajte i našu planetu!
Seka Aleksić
Seka Aleksić

Iako se o humanitarnoj fondaciji kojom pomaže decu bez roditeljskog staranja ne piše previše, jer Seka ne želi da pravi vest od nečega što je po njenom mišljenju normalno, ovog puta je svoju poruku htela da pošalje svima.

- Dogodilo se da je njen lap top crkao i da je u servisu konstatovano da je nepopravljiv - priča jedna od članova njenog PR Tima. I Seka se zapitala gde se baca lap-top? Ono što sledi, od tog trenutka je prepričano spotom snimljenim u pogonima BiS Reciklažnog centra.

Seka je poželela da skrene pažnju javnosti na problem nepravilnog odlaganja elektronskog i električnog otpada koji je zapravo opasan otpad, jer mnogi uređaji sadrže živu, olovo i druge teške elemente. Da skrene pažnju javnosti na nužnost reciklaže, jer ako se nastavi sa bahatom eksploatacijom rudnih bogatstava i ako se ne budu reciklirali rashodovani uređaji, zemlji preti ekološka kataklizma.

- Kada sam čula da je samo tokom prošle godine u zemljama Evrpske unije bačeno više od 50 hiljada tona punjača za mobilne telefone, naježila sam se. Pa mi ćemo uskoro živeti na planinama otpada. To su samo punjači. A zamislite koliko ima bačenih računara, štednjaka, svega ostalog… Jezivo! To je bio trenutak kada sam odlučila da se ozbiljnije bavim ekologijom i da se i spotom obratim mojoj publici u koju imam beskrajno poverenje. Znam da će od sada razmišljati o ekologiji i dok pevuše Ale, ale - rekla je pevačica tim povodom.

- Seka Aleksić je prva pevačica, prva domaća zvezda koja je svesna svog uticaja na javno mnjenje, a posebno na mlade ljude, došla na ideju da svoj ogroman uticaj usmeri na ekologiju. Možemo samo da joj čestitamo i da poželimo da i drugi ljudi od javnog uticaja krenu njenim primerom – objasnio je Nikola Egić, direktor Kompanije Božić i sinovi u čijem sastavu posluje BiS Reciklažni centar.

makonda-tracker