i tad je bilo jasno

Tajni snimak Dajane i Čarlsa pre venčanja otkrio sve: Umesto priznanja ljubavi usledilo poniženje koje se ne prašta

0

Njihov brak je od samog početka bio osuđen na propast 

DAJANU JE SLOMIO ČARLSOV ODGOVOR
DAJANU JE SLOMIO ČARLSOV ODGOVORfoto: EPA / STR

Princeza Dajana bila je jedna od žena koje su ostavile dubok trag u istoriji britanske kraljevske porodice. Iako je od njene smrti prošlo skoro 3 decenije ona je i dalje nepresušan izvor inspiracije za pisanje medija.

 

Kada se pomene njeno ime mnogi se sete krhe i lepe mlade žene, koja je u trenutku bila zarobljena u braku bez ljubavi, braku punom poniženja, suza  i očaja.

 

Veliku pažnju nedavno je privukao i stari snimak Čarlsa i princeze Dajane, koji je nastao u vreme pre nego što su uplovili u brak. On je zapravo pokazao da je njihov brak od samog početka bio osuđen na propast.

Pomenuti snimak ugledao je svetlost dana tek 2022. godine, iako datira iz 1981. godine, savršeno oslikava zategnute odnose bivših supružnika.

U njemu se jasno videlo kroz šta je Dajana tada prolazila, a da se ona nije ni trudila da ulepša užasnu situaciju u kojoj se nalazila.

 

Sa samo 19 godina Dajana je bila zaljubljena u svog budućeg muža. Ona je gajila osećanja, ali se čini da su njegova uvek bila na  nekom drugom mestu.

 

Tako su ih predstavnici medija jednom prilikom pitali da li su zaljubljeni, Dajana je bez razmišljanja odgovorila: 'Naravno'. Za razliku od nje Čarls je dao odgovor koji je Dajani slomio srce.

- Šta god ljubav značila - rekao je budući kralj.

 

Ovaj snimak je uklonjen sa zvaničnog videa, tako da javnost nije mogla da čuje Čarlsov komentar, ali je sirovi snimak emitovan na Kanalu 5 prošle godine. Stručnjaci iz kraljevske porodice kažu da je pravi video "šokantan" i "neverovatan".

 

- Izraz njenog lica je tako rečit. Nikada je ranije nisam video da tako jasno pokazuje svoje nezadovoljstvo pred kamerama, to je odličan snimak - rekao je istoričar kraljevske porodice Pirs Brendon.

BRAK PRINCEZE DAJANE JE OD POČETKA BIO PROMAŠAJ
BRAK PRINCEZE DAJANE JE OD POČETKA BIO PROMAŠAJfoto: HUTCHINSON / dmg media / Profimedia

Ričard Kej je dodao da je tišina koja je usledila nakon komentara bila jeziva.

 

- Zapravo možete videti kako iskra u njenim očima nestaje. Njen ceo svet se srušio - kaže Dajanin biograf Endru Morton.

 

Bonus video:

Srpski kraljevski par o britanskoj kraljici Elizabeti 

 

makonda-tracker