nije zvala svojom voljom

Ko je koga pozvao i zašto? Tajni telefonski razgovor Kejt Midlton i Megan Markl u jeku najvećeg skandala do sad

0

U sukobu princa Vilijama i Kejt Midlton s princem Harijem i Megan Markl izneto je mnogo šokantnih optužbi, ali jedna je donela ubedljivo najveći skandal. Dok je on trajao, navodno su se najpoznatije jetrve na svetu čule telefonom i raspravile stvari...

Kejt Midlton i Megan Markl na Vimbldonu u danima sloge
Kejt Midlton i Megan Markl na Vimbldonu u danima slogefoto: James Gourley/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odnos Kejt Midlton, princeze od Velsa i supruge princa Vilijama, i njene jetrve Megan Markl, vojvotkinje od Saseksa i izabranice princa Harija, već godinama je tema u svetskim medijima.


Nakon što su Hari i Megan 2020. u čuvenom "Megzitu" napustili funkcije viših članova britanske kraljevske porodice i preselili se u Ameriku, oni su izneli više ispovesti o tome kako su tretirali u Britaniji.


Neretko je tu bilo "zamaha" prema princu Vilijamu i Kejt Midlton, koji su ostali nemi i ignorisali detaljno izveštavanje medija o tome kako je prestolonaslednik navodno fizički nasrnuo na brata, kako je princeza navodno rasplakala Harijevu ženu i još mnogo, mnogo toga.


Kako sada javlja Mirror, Kejt Midlton je – opet navodno – telefonirala Megan.

Telefonski razgovor Kejt Midlton i Megan Markl

 

Veruje se da je princeza od Velsa uputila ovaj poziv kako bi "smirila tenzije" nakon što je Omid Skobi, novinar za kog se priča da je blizak sa Megan Markl, objavio biografiju "Završna igra" ("Endgame"), koja se bavi odnosima u kraljevskoj porodici.

 

Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari i Megan Markl nakon smrti kraljice Elizabete II
Kejt Midlton, princ Vilijam, princ Hari i Megan Markl nakon smrti kraljice Elizabete IIfoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa je u intervjuu koji je dala Opri Vinfri 2021. tvrdila da je neko u porodici brinuo tokom njene trudnoće koje će boje biti koža njenog sina Arčija, s obzirom na njeno afroameričko poreklo, a Skobi je isto ponovio u svojoj knjizi. Kasnije su mediji preneli da je u Holandiji biografija povučena iz prodaje jer su kao "kraljevski rasisti" imenovani Kejt Midlton i kralj Čarls, što nije bilo planirano i imena osoba koje su navodno brinule o boji kože dečaka nisu navedena u knjizi.


Sada britanski mediji pišu da je nakon što je Skobi objavio svoju knjigu princeza od Velsa kontaktirala sa jetrvom.


Ubrzo nakon što su se pojavile optužbe iz knjige, Kejt je pozvala Megan da raščisti stvari – rekao je za In Touch Weekly izvor blizak porodici i dodao da je kralj Čarls zatražio od snahe da pozove Harijevu suprugu.

 

Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom meču
Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom mečufoto: EPA-EFE/NIC BOTHMA EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Čarls je primorao Kejt da postane mirotvorac nakon što je Vilijam to odbio – ističe.


Ona je bila saglasna jer, kada se radi o kraljevskoj porodici, Kejt uvek ozbiljno shvata svoje dužnosti. Ona radi ono što joj se kaže, tvrdi izvor.


Ova svađa je postala tako neprikladna i izmakla kontroli da je počela da zasenjuje njegovu vladavinu i monarhiju. Želi da reši raskol već jednom – tvrdi neimenovana osoba.


Da li je Kejt zaista pozvala Megan i šta joj je vojvotkinja odgovorila, verovatno nikada nećemo saznati. Mada, s njima se nikad ne zna...

 

BONUS VIDEO

Iskustvo poznatog telohranitelja s princem Harijem

 

makonda-tracker