borila se s demonima

Odrekla se dece, a danas živi u nadi: Ispovest biološke majke Simon Bajls nakon uspeha gimnastičarke na OI

0

Slavna olimpijka Simon Bajls imala je teško detinjstvo i dom je pronašla na neočekivanom mestu, daleko od svojih roditelja, a njena majka priznaje da se nada da će joj jednog dana gimnastičarka oprostiti sve.

Simon Bajls osvojila je četiri medalje na OI u Parizu
Simon Bajls osvojila je četiri medalje na OI u Parizufoto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Američka gimnastičarka Simon Bajls jedna je od najvećih zvezda upravo završenih Olimpijskih igara u Parizu, gde je osvojila četiri zlatne i jednu srebrnu medalju.


Cela Amerika bila je ponosna na slavnu sportistkinju, ali niko kao njena porodica. Među njima i njena biološka majka Šenon Bajls, koja kaže da živi u nadi da će doći dan kada će njih dve ponovo biti u dobrim odnosima.


Poznato je da je detinjstvo čuvene gimnastičarke bilo veoma teško – njena majka je bila zavisnica od droge i završavala je iza rešetaka u više navrata, zbog čega joj je četvoro dece oduzeto.

Nakon što je Šenonin otac Ron Bajls saznao da su mu unuci smešteni u hraniteljsku porodicu, odmah je odlučio da se pobrine za njih. Simonin deka njegova druga supruga Neli Kajetano Bajls podneli su zahtev da usvoje Simon i njenu mlađu sestru Adriju, dok je Ronova sestra Harijet usvojila dvoje starije dece, Tevina i Ešli.

Kako majka slavne olimpijke ističe, njoj je "bilo teško da se odrekne dece", ali je "uradila ono što je morala". Ne samo što su drugi brinuli o njima nego ih Šenon nije preterano ni viđala.


Nisam mogla da brinem o njima. Još uvek sam koristila drogu i moj otac nije želeo da ulazim u njihove živote i izlazim iz njih kad nisam dobro – ispričala je sada Šenon za Daily Mail.


Istakla je da je tužna što nije bila deo važnih trenutaka u životu svoje dece, poput prošlogodišnjeg venčanja njene ćerke Simon i NFL zvezde Džonatana Ovensa.

1 / 9 Foto: Kyle Mazza/SOPA Images/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Želela bih da se iskupim Simon lično. Čekam nju i njenu mlađu sestru Adriju. Pričam s Adrijom više nego sa Simon. Samo bih je pitala da mi oprosti. Možemo li da nastavimo dalje? Ne osuđuj me zbog moje prošlosti. Hajde da nastavimo dalje – kaže majka Simon Bajls. – Čekam priliku, ali čekam nju da dođe meni. Hajde da sednemo. Samo moram da budem strpljiva.


Šenon je dodala da je bila toliko ponosna na svoju ćerku tokom olimpijskih igara da je napravila žurku nakon što je Simon potvrdila svoj "G.O.A.T" status, odnosno da je najbolja gimnastičarka svih vremena.

 

Simon Bajls je odrasla u domu svog deke i njegove druge supruge.
Simon Bajls je odrasla u domu svog deke i njegove druge supruge.foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Majka Simon Bajls danas ima 52 godine, a Daily Mail piše da je nagomilala dugove, da živi u kućici od crvene cigle u opasnom kvartu u Frenklingtonu i da je 2018. proglasila bankrot. Tada je navela da ima samo 34 dolara, a prema evidenciji suda u Frenklinu sa raznim sudskim postupcima se suočila čak 36 puta.

 

BONUS VIDEO

Razgovor o OI

 

makonda-tracker