nikako da se razmrsi situacija

Mislio je da će mu se otac izviniti i odužiti: Princ Hari spreman je da pređe preko svega, a Čarls mu — odbija pozive

1

Odnos kralja Čarlsa i princa Harija odavno je na klimavim nogama, otkako je vojvoda od Saseksa sa suprugom presekao sve veze s porodicom.

Princ Hari je smatrao da će mu se otac do sada već odužiti 'za sav naneti bol'
Princ Hari je smatrao da će mu se otac do sada već odužiti "za sav naneti bol"foto: EPA-EFE/Andy Rain

Hari, vojvoda od Saseksa, kako prenose britanski mediji, smatra da bi mogao da oprosti svom ocu, kralju Čarlsu III, nakon par godina lošeg odnosa, tvrdi stručnjak za kraljevsku porodicu Tom Kvin.

 

Hari i supruga Megan Markl žive daleko od kralja i ostatka porodice, u Montesitu, u Kaliforniji, sa decom, otkako su odstupili s radnih uloga u kraljevskoj porodici 2020. godine.

 

Ekspert za britansku kraljevsku porodicu Tom Kvin, koji je napisao Skandali kraljevskih palata: intimni memoari kraljevića koji se ne ponašaju lepo, rekao je za Mirror da, uprkos svem kriticizmu, Hari je uvek pretpostavljao da će mu otac oprostiti i izviniti se.

 

 Mislio je da će mu se Čarls odužiti za bol koji mu je naneo i, prema Harijevom viđenju, taj bol je opravdao sav kriticizam s Harijeve strane.

 

U januaru 2023. godine je Hari šokirao svet kada je objavio memoare "Rezerva", u kojoj je pisao razne pikanterije o svojoj porodici, a knjiga je postala jedna od najbrže prodavanih knjiga u Velikoj Britaniji. U Ujedinjenom Kraljevstvu je samo u jednom danu prodato više od 400 hiljada primeraka.

 

Hari i Čarls su u posebno lošim odnosima od 2020.
Hari i Čarls su u posebno lošim odnosima od 2020.foto: EPA-EFE/ARNO BALZARINI

Ingrid Sjuard, autorka knjiga o kraljevskoj porodici, smatra da će, ako vojvoda od Saseksa objavi još jednu knjigu, ostaviti pisanje memoara svojoj supruzi.

 

— Ne mogu da dočekam da vidim da li će Hari pisati novu knjigu. Verujem da bi mu saradnica bila Megan. Jedino tako će zaraditi ozbiljan novac — smatra ona.

 

Kako se dalje navodi, monarha bi "užasavala ideja da Harijeva supruga Megan napiše svoje memoare i da Hari tome doprinese".

 

 

Kralj Čarls nije video svoje unuke Arčija i Lilibet duže od dve godine, a deluje da nema naznaka da će ih videti u bliskoj budućnosti. 

 

Iako Harijev otac ne odgovara na njegove napade na porodicu, privatno je besan i odbija i da se javi Hariju na telefon.

 

S druge strane, neki smatraju da je kralj u pravu i da, pored svih svojih zdravstvenih problema, nema snage da se bori sa Harijevim konstantnim zahtevima.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker