15. septembra dobija 7 miliona

Ne krije koliko mu to teško pada: Princ Hari dobio je veliko nasledstvo, a Vilijam je — zgađen

3

Princ Hari dobiće 7 miliona funti u nasledstvo, a princ Vilijam nije nimalo srećan zbog ovakvog razvoja situacije.

Prinčevi Hari i Vilijam odavno nisu u dobrim odnosima
Prinčevi Hari i Vilijam odavno nisu u dobrim odnosimafoto: Nils Jorgensen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanski mediji prenose kako je princ Vilijam besan zbog informacije da je njegov brat, princ Hari, nasledio veliku sumu novca koju će dobiti kroz par nedelja, navodi se.

 

Naime, vojvoda od Saseksa treba da nasledi 7 miliona funti od svoje prabake, Kraljice Majke, kada napuni 40 godina, 15. septembra.

 

Hari treba da primi veću sumu novca od svog brata, s obzirom na to da Vilijam već dobija benefite od vojvodstva Kornvol, a u pitanju je takođe značajna suma novca. Ipak, princa od Velsa, navodno, brine što će Hari dobiti veliku svotu novca, jer je odstupio od uloge vršioca dužnosti u kraljevskoj porodici.

 

 

Uz to, on je oštro kritikovao članove porodice u svojoj knjizi Rezerva, uključujući i svog rođenog brata i oca, kralja Čarlsa.

 

Vilijam je zgađen što će opet Hari dobiti novac i odneti milione kući u Montesito, a da nije pomerio prstom za to — navodi izvor za Closer.

 

On ništa po tom pitanju ne može da uradi, osim da odmahne glavom, ali da je do njega, Hari ne bi dobio ni dinara. Vilijam ne misli da je njegov brat u poziciji da dobije ovaj novac i stavlja na znanje da smatra ovo trulom situacijom. Vilijam i Kejt ne veruju ni trunku Hariju i Megan, tako da je misao da Hari dobije nasledstvo od prabake ostavila gorak ukus u njegovim ustima — navodi se dalje.

 

Megan Markl, Princ Vilijam, Britanska kraljevska porodica
foto: EPA-EFE/STRINGER

 

Otkako su napustili Ujedinjeno Kraljevstvo 2020. godine, Hari je kritikovao porodicu u mnogo prilika. U svojim memoarima je naveo da je imao fizički okršaj s Vilijamom, a Opri Vinfri je rekao u intervjuu da su brat i on "krenuli različitim putevima", te da se nada da će se stvari "srediti i zalečiti":

 

Kako dalje navodi Closer, Vilijam veruje da je ovo nasledstvo "nagrada za Harija nakon užasnog tretmana koji im je priredio" i da je to "pogrešno na mnogo nivoa".

 

 

Dalje se navodi da Kraljica Majka nije mogla da zna da će Hari "napraviti haos u porodici", a Kristofer Andersen je dodao da je "nevolja koju je Hari prouzrokovao tolika da bi ga izbacila iz testamenta da je znala za to".

 

Zbog čega je Hari nasledio više novca od prabake nego Vilijam?

 

Razlog leži u tome što je finansijska budućnost prinčeva od početka imala izgleda da bude drugačija, jer Vilijam treba da nasledi mnogo toga kada postane kralj.

 

Kao prvi u redu za tron, Vilijam će dobiti mnogo više od Harija, koji je niže u redu nasleđivanja i čak peti u redu za tron, a ta neravnoteža u njihovom životu uticala je na to da Hari nasledi mnogo više novca.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker