nema mira

Novi dokumentarac donosi nove pikanterije: Princ Hari otkrio šta je srž sukoba sa njegovom porodicom

0

Vojvoda od Saseksa pojavljuje se u novom TV dokumentarcu koji izaziva veliku pažnju javnosti 
 

HARI PONOVO U CENTRU BRITANSKIH MEDIJA
HARI PONOVO U CENTRU BRITANSKIH MEDIJA foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princ Hari ponovo će se dotaknuti svog razdora sa kraljevskom porodicom u novom dokumentarcu. On će razgovarati o svojoj "misiji da nastavi svoju borbu za razotkrivanje ilegalne taktike britanske tabloidne štampe" u emisiji Tabloids On Trial na ITV-u, koja se emituje u četvrtak, 25. jula, piše Expres.co.uk.

 

U intervjuu sa Rebekom Beri iz ITV Njuza, vojvoda je upitan da li je njegova odlučnost da pokrene pravni postupak protiv novinskih izdavača odigrala ulogu u uništavanju odnosa sa njegovom porodicom.

 

- Da, to je svakako centralni deo toga -  odgovara Hari. - Ali, znate, na to je pitanje teško odgovoriti jer sve što kažem o svojoj porodici rezultira bujicom zlostavljanja od strane štampe.

- Jasno sam stavio do znanja da je to nešto što treba da se uradi. Bilo bi lepo kada bismo, znate, to uradili kao porodica. Verujem da su to stvari koje treba da radimo za veće dobro, ali, znate, ja to radim iz svojih razloga.

 

Potom je Rebeka upitala vojvodu:

 

- Šta misliš o njihovoj odluci da se ne bore na način na koji si ti?

 

Hari odgovara:

HARI U NOVOM DOKUMENTARCU SPOMINJE RAZDOR U PORODICI
HARI U NOVOM DOKUMENTARCU SPOMINJE RAZDOR U PORODICI foto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

- Mislim da je sve što se odigralo pokazalo ljudima šta je istina. Za mene se misija nastavlja, to je izazvalo, kako kažete, deo razdora.

 

Otac dvoje dece, koji sada živi u Montesitu sa suprugom Megan, i njihovo dvoje dece, petogodišnjim princom Arčijem i trogodišnjom princezom Lilibet, rešio je svoj slučaj protiv novina Miror grupe u februaru.

 

Hari je tužio izdavača novina za odštetu, tvrdeći da su novinari u njihovim publikacijama povezani sa njegovim hakovanjem telefona. Pod tim je podrazumevao i „klevetanje“ – sticanje informacija obmanom – i korišćenje privatnih istražitelja za nezakonite aktivnosti.

HARI OTVORENO GOVORI O TUŽBI PROTIV NOVINARA
HARI OTVORENO GOVORI O TUŽBI PROTIV NOVINARA foto: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

Njemu je dodeljeno 140.600 funti nakon što je sudija zaključio da je MGN generalno hakovao telefone od 2006. do 2011. godine.

 

Vojvoda je takođe jedan od sedam tužitelja koji su pokrenuli sudski postupak protiv Associated Nevspapers Ltd, izdavača Daili Mail-a zbog navoda da je izvršio ili naručio nezakonito prikupljanje informacija.

 

Harijeva tužba protiv Njuz Group Njuspejpera (NGN), izdavača The Sun zbog navodnog nezakonitog prikupljanja informacija, ali ne i optužbi za hakovanje telefona, zakazana je za suđenje u januaru 2025. godine. Oba izdavača novina demantuju optužbe.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Stručnjak za govor tela o ponašanju princa Harija i Megan Markl

 

makonda-tracker