misteriozna

Vilijam ju je iznenada otpustio, volela je jednog čoveka 51 godinu: Sestra kraljice Kamile vodila je zanimljiv život

0

Nakon što je dve decenije redovno dobijala primanja od kraljevske porodice, mlađa sestra kraljice-supruge iznenada je ostala bez ovog angažmana. Ko je misteriozna svastika kralja Čarlsa?

Kraljica Kamila na Vimbldonu
Kraljica Kamila na Vimbldonufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Britanski mediji javili su pre nekoliko dana da je princ Vilijam, prestolonaslednik trona Ujedinjenog Kraljevstva, skinuo s platnog spiska Anabel Eliot.


Možda vam ovo ime ne znači mnogo, ali ako tome dodamo podatak da je u pitanju rođena sestra kraljice Kamile – njegove maćehe – to dodaje malo drame u britanskoj kraljevskoj porodici. Kao da im toga fali!


Naime, Kamilina sestra je proteklih dvadeset godina primala stotine hiljada dolara kao dizajnerka enterijera kraljevske porodice. Kralj Čarls III, tada princ od Velsa, angažovao je kao glavnu dizajnerku enterijera nakon što se oženio njenom sestrom 2005. godine, a sada je Vilijam odlučio da joj se zahvali na uslugama.

 

Ko je sestra kraljice Kamile?


Sonja Anabel Eliot, čije je devojčako prezime Šand, rođena je dve godine posle Kamile, 2. februara 1949.


Njeni roditelji su major Brus Šand i njegova supruga Rozalind Kabit, ćerka trećeg barona Eškomba i Sonje Rozmari Kepel.

 

Kraljica Kamila sa sestrom Anabel Eliot na Vimbldonu
Kraljica Kamila sa sestrom Anabel Eliot na Vimbldonufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kako je rođena u aristokratskoj porodici, od malena je bila članica visokog društva, a neko vreme u mladosti je provela studirajući umetnost u Firenci.
Ona je potom u Dorsetu pokrenula sopstveni posao, kompaniju Annabel Elliot Interior Design and Antiques, a koosnivačica je prodavnice Talisman.


Dok je njena starija sestra imala uzbudljiviji ljubavni život, Anabel se udala za jednu od svojih prvih ljubavi s 23 godine, kada je rekla "da" dorsetskom bogatašu Sajmonu Eliotu. S njim je bila u braku 51 godinu, do smrti njenog supruga 2023.

 


Par je zajedno dobio troje dece – Bena, Alis i Kejti. Anabelin sin je biznismen i uticajna politička figura i član Konzervativne partije, dok njegove sestre vode nešto pritajenije živote i ne eksponiraju se u medijima.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Čarls dao pravo bogatstvo za obnovu Hilandara?

 

makonda-tracker