ni njemu ni njoj

Kome će pripasti starateljstvo nad decom ako se razvedu Kejt Midlton i princ Vilijam? Odgovor je zapisan pre 324 godine

0

U slučaju da se raziđu starateljstvo ne bi dobio princ od Velsa, ali i Kejt bi ostala praznih ruku 

ŠOKANTNO PRAVILO U SLUČAJU RAZVODA KEJT I VILIJAMA
ŠOKANTNO PRAVILO U SLUČAJU RAZVODA KEJT I VILIJAMA foto: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia

Od kako se saznalo da princeza od Velsa Kejt Midlton boluje od raka sve oči ne samo britanske već i svetske javnosti uprte su u nju i njenu porodicu. Mnogo je bilo spekulacija na temu njihovog braka, neki su tvrdili da je Vilijam vara, ali nikada nije potvrđena ni jedna od tih informacija.

 

Za mnoge Kejt i Vilijam deluju kao jedno. Od kako su jedno drugom izgovorili sudbonosno da u aprilu 2011. godine sve je teklo kao tiha reka. Od venčanja koje je pratio ogroman broj ljudi širom sveta, pa sve do dobijanja troje dece.

 

Ipak, kao i u svakom, i u njihovom braku je bilo nekih trzavica, a baš u tim trenucima se nametalo pitanje šta će se desiti s njima i njihovom decom ako odluče da se razvedu.

Zapravo, mnoge je zanimalo kome bi pripala deca ako Kejt i Vilijam odluče da se razvedu. Bez obzira da li volite više Kejt ii Vilijama sigurno je da će vas odgovor zaprepastiti. Deca ne bi pripala ni njoj ni njemu!

 

Ako bi se kraljevski par razveod  deca bi po starom zakonu pripala dedi, odnosno kralju Čarlsu. Ovaj zakon, koji datira iz 1700-ih. Ovo pravilo staro 324 godine šokiralo je javnost i izazvalo mnoga pitanja o budućnosti Džordža, Šarlot i malog Luija.

 

Ipak, Marlin Kinig, koja godinama prati britansku kraljevsku porodicu, ističe da je ovaj zakon više formalnost i da u realnosti roditelji imaju mogućnost da učestvuju i dalje u odgajanju svoje dece.

 

NI KEJT NI VILIJAM NE BI DOBILI STARATELJSTVO NAD DECOM U SLUČAJU RAZVODA
NI KEJT NI VILIJAM NE BI DOBILI STARATELJSTVO NAD DECOM U SLUČAJU RAZVODA foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Mnogo toga bi se promenilo da do razvoda dođe, a veruje se da Kejt bez dozvole kralja ne bi smela da sa decom napusti zemlju, a tu bi se našla i mnoga druga ograničenja.

 

U slučaju razvoda, kao što smo već pisalil, Kejt bi dobila apartman ili kuću unutar granica Velike Britanije gde bi sa mališanima provodila vreme.

 

Iako je brak Kejt Midlton i princa Vilijama pred velikim izazovima ipak se svi nadaju da će iz cele situacije prvenstveno Kejt (zbog zdravlja), a onda i Vilijam izaći kao nepovređeni, srećni i da će nastaviti da žive skladno kao i do sada. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Britanija je na pomolu najveće krize u istoriji?

 

makonda-tracker