važan dan u kraljevskoj porodici

Kejt Midlton opet prekršila kraljevsku tradiciju: Elizabeti se možda ne bi dopalo, ali je svet oduševljen

0

Sin princa i princeze od Velsa proslavio je danas svoj 11. rođendan
 

KEJT OBJAVILA CRNO-BELU FOTOGRAFIJU SVOG SINA DŽORDŽA
KEJT OBJAVILA CRNO-BELU FOTOGRAFIJU SVOG SINA DŽORDŽAfoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Sve oči svetske javnosti uprte su danas bile u princa Džordža, najstarijeg sina princeze Kejt Midlton i princa Vilijama. On je danas napunio 11 godina i bio je to veliki dan za čitavu kraljevsku porodicu.


Na ovaj važan dan princ i princeza od Velsa prekinuli su još jednu dugogodišnju tradiciju time što su objavljili nove fotografije princa Džordža uoči njegovog rođendana.

 

Iako je oduvek postojao presedan da princ Vilijam i Kejt dele zvanične slike uoči rođendana svoje dece, novi Džordžov portret je postavljen direktno na društvene mreže na njegov rođendan 22. jula.

To je dugogodišnja tradicija koju je par prvi put promenio još u aprilu za šesti rođendan princa Luija, sa fotografijom dečaka kako leži bos na ćebetu na travi koja je podeljena na njihovim Tviter i Instagram nalozima 23. aprila.

 

Vilijam i Kejt su isto uradili i za deveti rođendan princeze Šarlote 2. maja.

 

Smatralo se da je promena u načinu na koji Velsi objavljuju nove fotografije svoje dece posledica teškog vremena koje porodica doživljava usred Kejtinog lečenja raka, a njena dijagnoza je prvi put otkrivena u martu.

Time je takođe skrenuta pažnja s fotošopirane fotografije Kejt Midlton koja je objavljena za Dan majki. Kejt je izdala javno izvinjenje u martu kada je otkriveno da je uređena slika koju je Vilijam napravio na princezi sa princom Džordžom, Šarlotom i Luisom.

 

Portret su povukle foto agencije zbog zabrinutosti da je javnost izmanipulisana nakon što su uočena neslaganja na fotografiji.

 

Kršenje još jedne kraljevske tradicije


Osim ovoga, Kejt, koja već dugo sama fotografiše svoju decu, odlučila je da napravi crno-belu sliku i to je još jedno odstupanju od tradicije.

Slike Džordža, Šarlote i Luija uvek su objavljivane u boji, ali ovog puta budući kralj je snimljen u crno-belom izdanju dok se smeškao na kamenoj klupi na porodičnom imanju u Vindzoru.

 

Ova fotografija je usledila godinu dana od kada su Vilijam i Kejt zamolili fotografa i prijateljicu, Mili Pilkington, da napravi zvaničnu fotografiju Džordža na njegov prelomni deseti rođendan 2023. godine.

 

Na slici je prikazan mladi princ, u kariranoj košulji i kaki pantalonama, kako sedi na nekim stepenicama u vrtovima u Vindzoru.

Džordžovo poslednje javno pojavljivanje


Princ je otputovao u Berlin u Nemačku sa svojim ocem Vilijamom da bodri Englesku u finalu Eura 2024, ali je nažalost njegov tim izgubio što ni Vilijamu ni Džorđu nije lako palo.

 

Vilijam je takođe odveo Džordža i Šarlot na koncert Eras Tour Tejlor Svift na stadionu Vembli – koji se poklopio sa Vilijamovim 42. rođendanom.

 

Članovi kraljevske porodice su slikani kako se smeju sa američkom pevačicom u selfiju u bekstejdžu, dok je Tejlorin dečko, fudbaler američkog fudbala Travis Kelce, rekao da su kraljevska deca "apsolutno oduševljena".

 

Džordž se takođe pridružio svojoj porodici, uključujući mamu Kejt, na Trooping the Color u junu kako bi obeležio zvanični kraljev rođendan.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Šta se to dešava sa britanskom kraljevskom porodicom?

 

makonda-tracker