zarekao se na uništenje

"Moj sin je mrtav. Izgubio sam ga." Kontroverzan intervju Ilona Maska o životu njegovog deteta koje je promenilo pol

1

Poznati milijarder više puta je govorio protiv onoga što naziva "woke ideologijom", a sada kaže da se zarekao da će je uništiti.

Ilon Mask i Grajms na Met gali
Ilon Mask i Grajms na Met galifoto: Theo Wargo / Getty images / Profimedia

Poznati milijarder Ilon Mask, donedavno najbogatiji čovek planete, često javno iznosi svoje stavove, a nedavno je stao na stranu Donalda Trampa, podržavši ga u trci za novi predsednički mandat u Americi.


On je sada dao intervju kontroverznom Džordanu Pitersonu, kanadskom psihologu i online edukatoru, a njime je ponovo uspeo da šokira javnost – ovog puta pričajući o svom transrodnom detetu.


Kako je istakao, on smatra da je svog sina Ksavijera, koji se odnedavno identifikuje kao Vivijan Džena Vilson, izgubio.

U suštini, ja sam izgubio svog sina. Razlog zašto to zovem "usmrćivanjem" je to što je moj sin mrtav – kaže Mask. – Moj sin Ksavijer je mrtav, ubio ga je woke virus. Posle toga sam se zarekao da ću uništiti woke virus.

 

Ilon Mask
Ilon Maskfoto: EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN / POOL

Piterson je ovu situaciju nazvao "neverovatno zlom", a milijarder se složio s tim, kao i s Pitersonovim komentarom da bi ljude koji se zalažu za tretmane promene pola trebalo smestiti u zatvor.


Mask je i na svojoj društvenoj mreži Iks potom pisao o ovoj temi.


Ksavijer je rođen gej i blago autističan, što su dva faktora koji doprinose rodnoj disforiji – kaže on. – Otkad je imao 4 godine, znao sam to jer mi je birao odeću i onda bi mi za jaknu rekao da je "predivna", a voleo je mjuzikle i pozorište. Ali on nije bio devojčica.

 

Ilon Mask
Ilon Maskfoto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL


Ksavijer Aleksander Mask (20), koji ima blizanca po imenu Grifin, u aprilu 2022. godine podneo je zahtev da promeni ime. On je neophodnu papirologiju podneo u Vrhovnom sudu u Santa Monici u Kaliforniji, a tom prilikom je tražio da se ubuduće zove Vivijan Džena Vilson, što je prezime njegove majke. Takođe, od suda je tražio da ga prepozna kao ženu.


Kao jedan od razloga u papirologiji je navedena želja Vivijan Džene da se distancira od svog oca Ilona Maska.

Ne želim više da živim s njim, niti da na bilo koji način budem u srodstvu sa svojim biološkim ocem, ni na jedan način, ni u jednom obliku – ističe Vivijan.


Razlog nije preciziran, ali strani mediji spekulišu da Vivijan smetaju transfobični komentari koje je njen otac iznosio u javnosti.

 

Ilon Mask
Ilon Maskfoto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Deca Ilona Maska


lon Mask je dobio s kanadskom spisateljicom Žastin Vilson u januaru 2000. godine sina Nevadu, koji je preminuo kada je imao samo 10 nedelja. Par je potom ušao u proces vantelesne oplodnje, nakon čega je Vilsonova na svet donela dvojicu sinova — Grifina i Ksavijera.


Mask i Vilsonova potom su dobili trojke dve godine kasnije, kada su rođeni Kaj, Sakson i Demijan, koji danas imaju 18 godina, a milijarder i njegova bivša dele starateljstvo nad sinovima.


S pevačicom Grajms potom je 2020. dobio sina koji je dobio ime X AE A-XII, a potom i ćerku Eksu Dark Siderel, da bi prošle godine bilo otkriveno da imaju još jedno zajedničko dete Tehno Mehanikus.

 

Kako navodi Bloomberg, uspešna poslovna žena rodila je Ilonu početkom ove godine još jedno, njihovo treće, a milijarderovo dvanaesto po redu dete.

 

BONUS VIDEO

Transrodna osoba u studiju Kurir TV o ZABRANI PROMENE POLA

 

 

makonda-tracker