novi život

Na šminku i frizuru je potrošila više od 55.000 evra od izlaska iz politike: Gde je danas i kako izgleda Angela Merkel?

1

Nekadašnja kancelarka Nemačke nije u politici već dve i po godine i vodi mirniji život.

Angela Merkel bila je na vlasti 16 godina
Angela Merkel bila je na vlasti 16 godinafoto: EPA-EFE/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

Bivša kancelarka Nemačke Angela Merkel, svojevremeno najmoćnija žena planete, danas slavi 70. rođendan.


Poznata političarka koju su mediji svojevremeno nazivali "večitom kancelarkom" bila je na vlasti čak 16 godina, nakon čega je u decembru 2021. predala upravljanje Nemačkom socijaldemokrati Olafu Šolcu.


Kako je pokazalo istraživanje Instituta "Jugav", danas se većina Nemaca sa setom seća dana kada je Merkelova bila na čelu države, pa je tako 61 odsto ispitanika odgovorio da su se uslovi života pogoršali nakon njenog odlaska.

Međutim, Angela Merkel nema planove da se vraća u politiku, a u decembru prošle godine se još više udaljila od nje, kada se povukla iz političke grupe povezane s njenim demohrišćanima desnog centra.


Jednostavno sam prerasla ovu ulogu – rekla je Angela Merkel, prema rečima ljudi bliskih njoj, kako je tada preneo Der Spiegel.

 

Angela Merkel se povukla iz politike 2021. godine
Angela Merkel se povukla iz politike 2021. godinefoto: EPA-EFE/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

Prošlog leta je Nortbert Lamert, predsednik Fondacije Konrad Adenauer, želeo da je ubedi da se kandiduje za mesto u odboru ove organizacije. Ne samo što je to odbila nego je Merkelova potpuno napustila trust mozgova Hrišćansko-demokratske unije Nemačke.


Kada se povukla iz politike, Merkelova je rekla da će pokušati da se fokusirana na spavanje i čitanje, iako je ostala članica svoje partije.


Prošle godine, našla se u žiži i zbog pisanja medija da je Vlada Nemačke potrošila 55.000 evra na doterivanje kose i šminku Merkelove otkako je stupila s vlasti, preneo je Politico. Ona nije zadržala svog dugogodišnjeg šminkera, već se oslanja na novog frizera i šminkera koji radi i kao modni dizajner.

 

Angela Merkel se povukla iz politike 2021. godine
Angela Merkel se povukla iz politike 2021. godinefoto: EPA-EFE/CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

Poslednji put je viđena u javnosti u maju ove godine, kada je održala govor povodom odavanja počasti glumcu Ulrihu Matesu, kom je Fondacija Konrad Adenauer odala priznanje za njegove zasluge u kulturi nemačkog govornog područja.

 

Poslednje javno pojavljivanje Angele Merkel 28. maja 20224. godine
Poslednje javno pojavljivanje Angele Merkel 28. maja 20224. godinefoto: CARSTEN KOALL / AFP / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO
Koliki će biti uticaj Vašingtona na EU?

 

makonda-tracker