gazi osmu deceniju

Jugoslovenke su ga obožavale, a jedna Srpkinja mu je ukrala srce: Kako danas izgleda zvezda filma "Lepota poroka"?

0

Početkom 2024. godine čuveni holivudski glumac posetio je Srbiju u kojoj su sedamdesetih godina za njim žudele mnoge lepotice 

foto: DAVID KOSKAS / AFP / Profimedia
foto: DAVID KOSKAS / AFP / Profimedia

Prošlo je 33 godine od kada je francuski glumac Alen Nuri (78) poslednji put bio u Beogradu.

 

Tokom svoje duge karijere on je snimio veliki broj filmova, a ljubitelji dobre glume znaju da je u mladosti bio veoma privlačan, pa ne čudi što su žene u bivšoj Jugi godinama žudele za njim

 

Povratak na tlo Balkana za njega je bio ispunjen buđenjem starih uspomena, a publika je s nestrpljenjem isčekivala njegov dolazak.

Alen Nuri je u Jugoslaviji od 1976. godine do 1991. snimio desetak filmova i serija. Što zbog izgleda, što zbog velikog dara za glumu postao je prava zvezda i stekao je na našim prostorima brojne obožavaoce.

 

Nakon povratka ispričao je da ga je u Srbiji uvek privlačila toplina ljudi, da je tu ostvario glumački san da bude voljen. Setio se divne saradnje sa glumicom Mirom Banjac, koju i te kako poštuje, a o reditelju Živku Nikoliću imao je samo reči hvale. 

 

Naša proslavljena glumica Mira Banjac podsetila se saradnje sa Alenom.

 

- Alen Nuri je ostao naš prijatelj do dana današnjeg. Oženio se jednom ženom iz Kovacice, stalno je tu… Ja sam imala direktne susrete sa njim kao sa golim covekom. Nisam imala nikakav zazor prema tome. Verovatno je to bila Žikina zasluga, da te prevede, da te negde osugura od toga da imaš taj neki zazor. Bila sam oslobođena - rekla je svojevremeno Mira Banjac.

 

ALEN NURI JE BIO VELIKA ZVEZDA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI
ALEN NURI JE BIO VELIKA ZVEZDA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI foto: Youtube printscreen/Tanjug TV

Naročito je bio srećan zbog toga što je njegov film "Lepota poroka" i danas veoma popularan među svim generacijama.

 

Nuri je takođe rekao i da se u Srbiji oseća kao da se vratio kući i da su u njemu samo najlepše emocije. Ipak, tužan je što ga nisu sačekali neki od legendarnih srpkih glumaca, koji više nisu među živima. 

 

Iako gazi osmu deceniju života za Nurija i danas mnogi kažu da se i te kako dobro drži, a žene bi se složile da je zadržao šarm koji je imao u mladosti i da uprkos godinama može da nosi titulu muškaraca koji i dalje mami ženske uzdahe. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Glumac o skandalima koji tresu Ameriku

 

makonda-tracker