odvažna i hrabra

"PONOSNA NA SVOJE OŽILJKE": Bolna ispovest princeze od Jorka o opakoj bolesti sa kojom se borila još od ranog detinjstva

0

Princeza Judžin od Jorka otkrila je detalje svoje borbe sa teškom dijagnozom i na taj način ohrabrila mnoge koji prolaze kroz isto.

Princeza Judžin od Jorka
Princeza Judžin od Jorkafoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princeza Judžin od Jorka (34) jedna je od omiljenijih članica britanske kraljevske porodice, a u javnosti važi za iskrenu i otvorenu osobu.

 

Ćerka kontroverznog princa Endrua najbliskija je sa svojim rođakom princom Harijem, a oboje svoje privatne živote vole da drže podalje od očiju javnosti.

 

Malo ko zna da je lepa kći kontroverzne Sare Ferguson od ranog detinjstva vodila borbu sa jednom opakom bolešću, a sada je odlučila da podeli sve o tom bolnom iskustvu.

 

Naime, 26. juna uoči obeležavanja "Međunarodnog dana svesti o skoliozi" unuka pokojne kraljice Elizabete II oglasila se na društvenoj mreži Instagram i uputila snažnu poruku.

 

Ovom prilikom Judžin je na neobičan način podržala obolele od ove opake bolesti, podelivši naizgled običnu fotografiju sa svog venčanja iz 2018. godine.

 

Pa ipak, ova fotka je sve samo ne obična. U venčanici sa nešto dubljim prorezom koji na suptilan način otkriva gornji deo leđa, princeza je ponosno pokazala ožiljak koji nosi od svoje dvanaeste godine.

 

 

– Danas je Međunarodni dan svesti o skoliozi. Samo sam želela da podelim svoj ožiljak i ohrabrim svakoga ko je prošao kroz nešto slično da učini isto i podeli svoj sa mnom – započela je Judžin.

 

Budimo ponosni na svoje ožiljke! Volela bih da ponovo postavim bilo koju od vaših slika na svoje Instagram priče, pa me označite i podeliću – dodala je ona.

 

Ožiljak na princezinim leđima trag je koji će zauvek svedočiti o nimalo naivnoj bolesti sa kojom se susrela još u ranom detinjstvu i uspešno je se rešila operacijom u dvanaestoj godini života.

 

 

– Svima vama koji ste upravo dobili dijagnozu, onima koji nose proteze, onima koji se oporavljaju od operacije i onima koji godinama žive sa ožiljkom - Moje misli su sa vama na Dan svesti o skoliozi. Hvala lekarima, medicinskim sestrama, fizioterapeutima i istraživačima – zaključila je hrabro princeza od Jorka.

 

Ovaj hrabri gest princeze Judžin nije samo simbol njene lične snage već i inspiracija mnogima širom sveta koji se suočavaju sa sličnim izazovima. Njena otvorenost i ponos u prihvatanju svog tela i ožiljka šalju snažnu poruku o samoprihvatanju i samopouzdanju.

 

Skolioza je stanje koje može imati dubok uticaj na život pojedinca, ali Eugenie je svojim primerom pokazala kako se izazovi mogu prevazići uz podršku i pozitivan stav.  Njena venčanica postala je simbol trijumfa i lepote, podsećajući nas da su ožiljci deo naše priče i da ne treba da nas srame ili obeshrabruju.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker