MRAČNE FANTAZIJE

Snimao ih je i zlostavljao dok su spavale: Bivši pevač velike muzičke grupe na sudu zbog optužbi za SILOVANJE

1

Suđenje pevaču Rosu Vilijamu Vajldu zbog optužbi za seksualne delikte izazvalo je veliku pažnju javnosti, dok su svedoci izneli šokantne tvrdnje pred sudom

foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ros Vilijam Vajld, nekada poznat kao član grupe "Spandau Ballet", suočava se sa optužbama za seksualne prestupe.

 

Sud je naveo da je pevač, po pravom imenu Ros Dejvidson, optužen za zlostavljanje pet žena, među kojima su tri bile žrtve silovanja. Takođe se navodi da je snimio sebe kako zlostavlja žrtve dok su spavale, prenosi Independent.

 

U utorak je počelo suđenje 36-godišnjem pevaču u londonskom sudu, gde su iznete tvrdnje o Rosovoj "mračnijoj" strani, uključujući fantazije o seksualnom odnosu sa ženama dok su spavale. Prema navodima, Ros je optužen da je snimao sebe kako siluje ženu u svom stanu na severu Londona u oktobru 2013.

 

Ros Dejvidson optužen za zlostavljanje 5 žena
Ros Dejvidson optužen za zlostavljanje 5 ženafoto: Nicole Kubelka / Zuma Press / Profimedia

 

Tužilac Ričard Herden izjavio je sudu da je druga žena, koja je svedočila policiji, navela da nije bila svesna da ju je pevač snimao dok je dodirivao njene grudi. Navodni napad se desio i u maju 2018. u Kanu, Francuska, tokom filmskog festivala.

 

Ros je optužen da je silovao četvrtu ženu u svom domu i taj zločin snimio bez njenog pristanka. Sud tvrdi da se ponašanje prema njoj delovao kao da se ponaša prema ''seksualnoj robinji''.

 

Bivši pevač grupe Spandau Ballet optužen da je silovao žene dok su spavale
Bivši pevač grupe Spandau Ballet optužen da je silovao žene dok su spavalefoto: Jack Dredd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Žena koja je postala peti svedok posetila je Rosov dom 2015. godine, upoznajući zvezdu tri godine ranije na platformi za upoznavanje, rečeno je sudu. Tužilac je naveo da se žena probudila u Rosovom krevetu i otkrila da ju je silovao dok je spavala.

 

Nekim od ovih žena nije bilo poznato da ih Ros snima sve dok im policija nije pokazala šokantan video zapis. Pevač je bio emotivan na sudu, čak je i plakao. Njegov advokat, Kris Toms, istakao je sudu da je Ros profesionalni muzičar i naglasio da njegov klijent odlučno negira optužbe za silovanje.

 

Vajld tvrdi da su svi njegovi odnosi sa dotičnim ženama bili saglasni. Takođe, negira tri tačke optužbi za silovanje, tri za seksualni napad, jednu za voajerizam, jednu za zastrašivanje i jednu za manipulativno ponašanje.

 

 

Bonus video

 

makonda-tracker